lørdag den 19. november 2016

Program om Gråsten, dronningen og ringridning blev sendt lørdag på Arte-tv



Klip fra filmen foto: ARTE -TV
Hvis du ikke  fik set programmet  lørdag se det HER:




GRÅSTEN:En filmskaber i Tyskland var på udkig efter en idé i Danmark, og via en kontakt i Flensburg med kontakter i Sønderborg er det blevet til et 43 minutter langt program med Gråsten, dronningen og ringridning. Det udsendes i dag.

For mere end to år siden var filmskaberen Heiko De Groot på udkig efter en idé i Danmark til en af sine udsendelser i serien 360° GEO Reportage, som sendes på den tysk-franske kanal Arte.
Han kontaktede Flensburg-kunstneren Inga Momsen, som sendte en forespørgsel til sine kontakter i kommunens Center for Kultur i Sønderborg.


Heiko De Groot, der har base i den lille medievirksomhed Federvieh i Hamburg, har tidligere lavet film i serien om blandt andet en alligator-fænger i Florida, en Border Collie-træner i Wales, påskeliljedyrkere i Cornwall og ridende politi i Canada. Han efterlyste personer eller grupper, der møder udfordringer med en usædvanlig hobby eller beskæftigelse - gerne med rødder i lokale traditioner.
Et forslag fra Sønderborg om ringridning vakte straks hans interesse - og særligt i kombination med Dronning Margrethes og den royale families sommerophold på Gråsten Slot. Han skulle dog først have forslaget godkendt af redaktionsledelsen for 360° GEO Reportage, og det er ikke let.
  

Foruden optagelser af Gråsten Slot, slotshaven og kongefamilien er der optagelser fra ringridningen og ringrideroptoget i Gråsten. Den korte udgave af udsendelsen på 43 minutter sendes lørdag 19. november kl. 19.30, og ifølge Heiko De Groot vil en længere version blive udsendt senere.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar