 |
Bordet er dækket.... |
MAD-INSPIRATION: Ovenpå den lidt for fede julemad, da kan det jo gøre lidt godt med
noget dej mad, derfor blev det til
hjemmelavet Pizza, med en god
hjemmelavet tomat sauce som
bund på fyldet, som bestod af strimler
af grøn og gul peberfrugt, rejer og strimler af hamburgerryg og tomatskiver og revet emmentaler ost på toppen… Pizza dejen
blev fremstillet af alm. økohvedemel, salt, gær og 2 spisefuld surdej. Fremgangsmåden er en deciliter lunken vand
hvor gæren 15 gr. udrøres med et kniv
spids sukker, mel og en skefuld surdej ind arbejdes sammen med saltet og sættes
til hævning et lunt sted til det dobbelste.
 |
Pizza klar til at komme i ovnen |
Tomatsaucen, som er det vigtigste ved en
pizza, blev fremstillet af to skefuld koncentreret tomatpurre,
en dåse hakkede tomater 2 fed hvidløg, et småt hakket chalotteløg og efter
behag småt hakket chilipeber, som vi har hjemmeavlet i drivhuset. Saucen blev lavet på en bradepande
med olivenolie som fedtstof og simrede
til en sej konsistens. Og husk oreganoen drysses efter behag ud på saucen når den er smurt på pizza-bunden. Og vi plejer
gerne at smøre brød kanten hvor der ikke
er fyld, med lidt smeltet smør- så bliver den mere sprød ikke så let forbrændt Og når fyldet er placeret på pizzabunden, og der er drysset ekstra peber
ud over rejerne, skubbes den ind i en
forvarmet ovn på 210 grader (luft) på nederste rist… 10-12 minutter denne bedste
pizza er den man har lavet selv, så ved man hvad der er i
og på den – Velbekomme… og kun
til inspiration – i stedet for rejer og hamburgerryg kunne det jo være rester
fra anden, kalkunen eller flæskestegen
eller måske pålægs rester fra frokosten?….