MAD




Bordet er dækket....

MAD-INSPIRATION: Ovenpå den lidt for  fede julemad, da kan det jo gøre lidt godt med noget dej mad, derfor blev det til  hjemmelavet Pizza, med en god  hjemmelavet tomat sauce  som bund  på fyldet, som bestod af strimler af grøn og gul peberfrugt, rejer og strimler af hamburgerryg   og tomatskiver og revet  emmentaler ost på toppen… Pizza dejen blev  fremstillet af  alm. økohvedemel, salt, gær og 2 spisefuld surdej.   Fremgangsmåden er en deciliter lunken vand hvor gæren 15 gr.  udrøres med et kniv spids sukker, mel og en skefuld surdej ind arbejdes sammen med saltet og sættes til hævning et lunt sted til det dobbelste. 
 
Pizza klar til at komme i ovnen
 Tomatsaucen, som er det vigtigste ved en pizza,  blev  fremstillet af to skefuld koncentreret tomatpurre, en dåse hakkede tomater 2 fed hvidløg, et småt hakket chalotteløg og efter behag småt hakket chilipeber,  som vi  har hjemmeavlet i  drivhuset. Saucen blev lavet på en bradepande med olivenolie  som fedtstof og simrede til en sej konsistens.  Og  husk oreganoen drysses efter behag   ud på saucen når  den er smurt på pizza-bunden. Og vi plejer gerne at smøre  brød kanten hvor der ikke er fyld, med lidt smeltet smør- så bliver den mere sprød ikke så let  forbrændt  Og når fyldet er placeret på   pizzabunden, og der er drysset ekstra peber ud over rejerne,  skubbes den ind i en forvarmet ovn på 210 grader (luft) på   nederste rist… 10-12 minutter denne bedste pizza er den  man har lavet selv,  så ved man hvad der  er i  og på den –  Velbekomme… og kun til inspiration – i stedet for rejer og hamburgerryg kunne det jo være rester fra anden, kalkunen eller  flæskestegen eller måske pålægs rester fra frokosten?….