torsdag den 3. november 2016

Klædt af til skindet




















NYE BØGER: Flemmning Rose, JP-kulturredaktøren som satte Danmark og Jyllands-Posten på verdenskortet  med offentliggørelsen af  Muhammed tegningerne.
Har i sin nye bog: De Besatte klædt JP/Politikkens  formand  for JP fonden og ledelse  af til skindet. Jørgen Ejbøl bliver afsløret som en magtsyg og intrigant undergrundsleder, som med sine vredesudbrud   styrer hele koncernen med aviserne Politikken, Jyllands-Posten og Ekstrabladet .

 Han bliver afsløret som en, der måske kun laver aviser for at tjene penge og ikke som  koncernen tidligere har brystet sig af, at de tjente penge for at kunne lave aviser. Han stækker  redaktør   Flemming Rose  med en håndfæstning maj 2011, på 8 punkter  hvor de  fire   lyder: Ingen deltagelse i radio og tv programmer nationalt og internationalt. Ingen deltagelse i foredragsvirksomhed eller   seminarer nationalt og internationalt. Afholde sig fra at kommenter religiøse spørgsmål.  Afholde sig fra  at kommenterer tegningerne. Rose, som forkæmper for ytringsfriheden og er  kendt nationalt og internationalt med  deraf følgende  invitationer  til mange betydningsfulde fora. 
Lever Flemming Rose med denne amputation i over 5  år. Ingen  uden for JP/ Politikkens hus øverste ledelse  ved noget,  om denne håndfæstning, som   bliver begrundet af  formanden Jørgen Ejbøl med sikkerhed. 
Man kan som læser fristes til at sige,  terroristerne vandt, ytringsfriheden tabt,  Jyllandspostens ledelse fejlede  har tabt og nu også tabt ansigt-

Flemming Rose   får i bogen gjort op med, Lars Munch direktør  og Jørn Mikkelse chefredaktør JP og får dem sat ind i scenen som dikkende lamme får, uden egentlig egen holdning i forhold til diktatoren  formanden for JP-fonden  og næstformand i bestyrelsen for JP/ Politiken Jørgen Ejbøl, som i øvrigt i sin karriere har været chefredaktør på Jydske Vestkysten. 

Det er dygtig gjort, af Flemming Rose for  det er velunderbygget,  nok  et partsindlæg, som dog ikke undlader at forfægte modpartens mulige  modargumenter.  

Det er  spændende læsning, som fortjener at blive læst så endnu flere får indsigt i, hvordan nogle blade taler med to tunger, hvordan historierne bliver viklet og hvordan man behandler medarbejdere som ikke er konform med måske en ny holdning.  

 Man læser bl.a. om en Formand der  leder et stort bladhus på mave fornemmelser, men  ikke altid selv kan tyde fornemmelserne rigtig og ofte ikke har sit eget gemyt i tøjler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar