mandag den 14. november 2016

Overvejer permanent løsning for nødstrøm


Det nye vandværk er endnu tildækket med presenninger, for ikke at få skader fra nedbrydning af det gamle vandværk



GRÅSTEN: Den manglende drikkevand i hanerne i Gråsten,  lørdag, der primært skyldtes manglende strøm til at forsyne  tryk og pumpemotorerne på det nye vandværk ved Kirkegårdsvej,  på grund af  strømafbrydelsen som ramte Gråsten. Afslørende også, at  det var fejl i vandværkets SRO system, som ikke ville starte op igen, ved egen kraft, efter strømafbrydelsen, som systemet på værket er  er  konceptet til. Værket har ikke egen nød strømforsyning og da strømmen kom igen fra Elværket,  efter en halvtimes tid,  var det så som så med vand og vandtryk  hos forbrugerne i Gråsten.

Vandværket kan forsynes med  ekstern nødstrøm udefra, og Sønderborg Forsyning har generator stående til dette formål. Men efter lørdagens hændelses overvejes, om der skal etableres en permanent  nødstrømsløsning på det nye vandværk,  oplyser  Susanne Vesten fra  Sønderborg Forsyning til mig. 

Problemet eksisterede i tidligere, ved manglende strøm fra elværket, ved det gamle vandværk, da højdebeholderen  ville opretholde vandtrykket, og vandforsyningen via ”lageret i beholderen”  i godt et halvt døgns tid for Gråstenerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar