torsdag den 1. september 2022

En 46-årig mand, slap ikke for dom, selvom han udeblev fra straffesag om narkokørsel og trusler.

  RETSSAG: En 46-årig mand fra området, som var taget for at køre med narko i blodet i Gråsten på Sildekulevej,  den 30. maj 2021, var også anklaget, ved Retten i Sønderborg,  for at have voldstruet over en kvinde over  telefonen flere gange.

Selve opstarten af retssagen, blev  vanskelig gjort, da hverken den  anklagede eller et vidne var mødt  klokken 9.00, som retssagen var berammet  til at starte, ved Retten i Sønderborg torsdag morgen. Dommer Jens Schultz-Hansen besluttede, da både anklager og forsvarer samt de to domsmænd var mødt, at vente en 10 minutters tid for, at se om der dukkede nogen op. Det viste sig at være en fornuftig beslutning, for et vidne der var indkaldt,  indfandt sig godt et kvarter senere, hun havde siddet fast i trafikken fra Fyn.  Og Retsformanden og anklager og  forsvarer mente retssagen godt kunne afvikles uden den anklagede var tilstede.

Retten blev  sat med Retsformand og de to lægdommere. Anklageren fra Syd og Sønderjyllands politi, oplæste anklagen imod den ikke tilstedeværende tiltalte. Hvor tre telefontrusler om vold indgik, samt narkokørslen i Gråsten den 30. maj 2021.

Den tiltalte havde truet med bl. a., at slår tænder ned i maven, samt truet med gøre det der var værre,  på en kvinde, som senere blev ført som vidne.

Udspørgningen af kvinden gav en forklaring på voldstruslerne i telefonen. Vidnets søn havde købt en bil af tiltalte for 5 t.kr, som ikke var blevet betalt. Lydfilerne, hvor truslerne blev udtalt, blev afspillet i retten. Og  det fremgik tydeligt, at der blev fremsagt trusler, omend det var på et klingende-sønderjydsk. Vidnet var ikke i tvivl om at  det var tiltalte, som var i telefonen. Forsvarer  Peter Nisgaard Brink, spurte vidnet hvordan hun kunne være sikker på det. "Han havde jo  forlangt penge for bilen, som hendes søn ikke havde betalt". Senere- ved en genafhøring, foranlediget af kvinden,   kom det frem, at vidnet stadig betalte af på sønnens bil. Og det foregik igennem en advokat, og heraf fremgik, at det var den tiltalte, som modtog pengene.  

 

Narkokørslen, som var foregået i Gråsten på Sildekulevej den 30. maj 2021,  hvor den tiltalte var blevet stoppet af politiet imens han førte bilen. Og tiltalte havde beredvillig  ladet sig narkoteste, med det resultat at der senere måtte udtages en blodprøve. Og som efter testning viste der var for meget narko i blodet, og den tiltalte måtte aflevere kørekortet  den 30. juni 2021.

 

Anklageren krævede 30 dages fængsel for truslerne og frakendelse  af kørekortet i 3 år. Samt en bøde på 9.000 kroner.

Forsvarsadvokat Peter Nisgaard Brink,  plæderede for, hvis der skulle straffes for telefontruslerne ville den efter praksis ligge max imellem 10 og 20 dages fængsel. Narkokørslen var jo bevist, og frakendelsen  i de 3 år, skulle gå fra den dag da tiltalte havde afleveret kørekortet 30. juni 2021.

 

Domsmandsretten trak sig tilbage og kom med dommen  et kvarter senere.

Dommen:

Thi kendes for ret.

Tiltalte idømmes 20 dages fængsel, frakendes kørekortet i 3 år fra den 30. juni 2021, og skal betale en bøde på 9.000 kroner samt sagens omkostninger.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar