onsdag den 9. november 2016

Pårørende til borgere med demens tilbydes aflastning om aftenen




Da  Sønderborg Kommune ved, at det kan  en stor belastning for  en pårørende til en dement ægtefælle,  der  som dagene går  "forsvinder" mere og mere i forhold til den, man kendte engang. Og lægger den  psykiske smerte dertil,  er det en stor fysisk belastning. Ikke mindst fordi man som ægtefælle/ partner ikke bare kan efterlade den demente alene hjemme.

Gråsten Plejecenter, hvor pårørende kan få aflastning om torsdagen

Derfor  har  Sønderborg Kommune  med støtte fra Sundhedsstyrelsen  sat et tilbud i verden. Til pårørende til en dement,  som  går ud på, at  de kan blive aflastet om aftenen. Det foregår på den måde, at de fire daghjem i kommunen,  som er specialiseret i demens, hat  åbent en hverdagsaften skitevis på ugens første fire hverdage.  Fra 16:00 til 22:00 og man skal ikke melde sig til, og der er valgfrihed imellem plejehjemmene. Men madordningen  eller transport/ kørsel indgår ikke i tilbuddet.


Mandage: Mølleparkens Plejecenters daghjem, Damgade 5, Sønderborg, tirsdage: Tandsbjerg Plejecenters daghjem, Tandsbjerg 10, Sønderborg, onsdage: Guderup Plejecenters daghjem, (Spiloppen) Sommervej 17, Guderup, torsdage: Gråsten Plejecenters daghjem, Kystvej 1a, Gråsten
 
Preben Storm. Foto Sdb. Kommune


Tilbuddet realiseres med hjælp fra frivillige aflastere, ligesom der er faguddannet personale til stede. Jeg er meget glad for den frivillige indsats, som er med til at gøre tilbuddet muligt. Samtidig er jeg glad for den fleksibilitet, der ligger i, at man kan vælge at deltage sammen med sin demente pårørende, den demente kan være der alene, således at ægtefællen fx kan tage til noget andet, eller den pårørende kan bruge tilbuddet til sig selv som et pusterum. Jeg håber, vi med tilbuddet imødekommer et behov, og at det vil blive brugt,  Udtaler  seniorudvalgets formand, Preben Storm (S).


Ingen kommentarer:

Send en kommentar