lørdag den 2. december 2017

Ghetto?





SØNDERBORG: Såvel Sønderborg Kommune som SAB ( Sønderborg Andelsbolig Boligforening) havde s håbet, at en ny og bedre vurdering af beboernes uddannelsesbaggrund ville flytte området ud af Ghetto  listen som bebyggelsen på Nørager i Sønderborg er havnet på. 

For at komme på ghetto listen skal  området være beboet af  mennesker hvor mindst 40 pct. er uden for arbejdsmarkedet og eller flere end halvdelen er indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande,  og eller flere end 2,7 pct. har fået en dom for kriminalitet, og eller  over halvdelen som kun  har grundskole er er noteret med uddannelse uoplyst.  Samt at den gennemsnitlige indkomst i alderen 15-64 år i området, uddannelsessøgende ikke medregnet, er lavere end 55 pct. af den gennemsnitlige indkomst for samme gruppe i  regionen.

 Disse fem kriterier for at komme på  listen skal ikke alle være opfyldt,  blot tre. Og derfor havde kommunen håbet at man denne gang ikke var på den.
 Marlene Wulff, der er leder af den boligsociale helhedsplan i Nørager/Søstjernevej udtaler: Det er en kendsgerning, at vi i boligområderne har nogle udfordringer med beskæftigelse, uddannelsesniveau og skæv beboersammensætning, som præger familierne, der bor der, og også i negativ retning påvirker områdets omdømme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar