mandag den 4. december 2017

De frivillige skal nu ledes, som om de var på fast arbejde?

Røde Kors Butikken i på Nygade i Gråsten. Foto Arkiv



GRÅSTEN: Røde Kors genbrugs butikker i Sydjylland,  får en overordnet person, som skal være "konsulenter" for butikkerne, de skal "rådgive" om  butiksledelse, samarbejde og god kommunikation, organisering, optimering og udvikling af butikkens drift,  identifikation af muligheder for nye butikker, etablering af nye butikker og flytning af eksisterende,  samt forhandling af lejekontrakter og udarbejdelse af butiksbudgetter, optimering af varerotation, tøjsortering,  prissætning, vinduesdekoration, butiksindretning og online salg desuden sørge for optimering af containerplaceringer og donations tiltrækning og  rekruttering af nye frivillige og butiksledere.

 Løn niveauet for  personen, som Røde Kors lige nu  søger er 39.000 til 43.000 kroner  om måneden. 

Røde Kors butikkerne har ca. 10.000 frivillige oplyser Røde Kors og  de bidrager via  deres ulønnede arbejde i  butikkerne  med 60 millioner om året til  Røde Kors. Og  det er ikke kun i Sydjylland, der kommer ledere (konsulenter),  både  Nordjylland og Midtjylland  får en lignende  konsulent leder, så det kommer til at koste genbrugsbutikkerne  godt 1,5 million af overskuddet eller godt   250 af de frivilliges overskuds andel, som er på 6000 kr. per frivillig. Hvis man tager udgangspunkt i overskuddet på de 60 millioner og de 10 tusinde frivillige.  
Men det kan jo være der på sigt skabes et større overskud, for Røde Kors koncernen, når man   får de mange frivillige til at arbejde mere  effektivt med en management orienteret  og registrene ledelses form, som der  åbenbart her lægges op til med  ansættelse af "distriktschefer" i  hele Jylland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar