fredag den 8. december 2017

Fusion af Gråsten og Sønderborg Fjernvarme?








Mit læserbrev i Jydske Vestkysten 7/12-2017

Var der nogen, som var for tidligt ude, eller har man allerede truffet beslutningen på  medlemmernes vegne. Fredag den 1. december 2017 udtaler direktør Erik Wolff Sønderborg Fjernvarme, at Gråsten og Sønderborg Fjernvarme A.m.b.A skal fusionere under en artikel overskrift i Jydske Vestkysten: "Gråsten og Sønderborg slår fjernvarmeselskaber sammen".
 Ingen i Gråsten har på det tidspunkt, ud over bestyrelsen i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A,  været klar over, det var så langt fremme. For ved den sidste generalforsamling, i april 2017, blev der på generalforsamlingen i Ahlmannsparken,  givet tilladelse at bestyrelsen lod det undersøge omkring et udvidet samarbejde eller evt. sammenlægning, ikke mindst da Sønderborg Fjernvarme ville betale broderparten af undersøgelsesudgifterne.
Undersøgelsen, som skulle klarlægge fordele og ulemper ved en sammenlægning, eller anden form for samarbejde, og medlemmerne ville blive indformeret i løbet af året. Men så læser vi fjernvarmebrugere og ejere af selskabet, at man har besluttet at fusionere, man har endog besluttet at fyre direktøren for Gråsten Varme A/S og Gråsten Fjernvarme A.m.b.A. Inden det har været forelagt en generalforsamling og medlemmerne har givet grønt lys til sammenlægning. Ved at fyre direktøren, har man jo allerede truffet beslutningen? Selvom der er indkaldt til generalforsamling den 20. december i Gråsten, så er medlemmerne måske allerede sat uden for reel indflydelse.
Hans Peter Toft, Gråsten

Svaret fra  de to direktører den 7. 12.-2017
Peter Mikael, direktør for Gråsten Fjernvarme, og Erik  direktør for Sønderborg Fjernvarme, skriver: 
I dagens avis kommenterer Hans Peter Toft på en artikel i lørdagens udgave af JyskeVestkysten, og spørger om nogen har været for tidligt ude eller har truffet beslutningen på forbrugernes vegne. Til begge spørgsmål er det korte svar "nej". De to selskaber har tværtom arbejdet loyalt ud fra det mandat, det blev givet på forårets generalforsamlinger, hvor man fik opbakning til at undersøge fordelene ved øget samarbejde og evt. en sammenlægning. Det arbejdet har ført til den erkendelse, at den største økonomiske fordel for forbrugerne opnås ved en sammenlægning, og derfor foreslår bestyrelserne den løsning, og indkalder til ekstraordinære generalforsamlinger i begge selskaber, så forbrugerne kan tage stilling til forslaget. Afgørelsen ligger således helt og aldeles hos forbrugerne. Vedtager  forbrugerne i begge selskaber forslaget, kan sammenlægningen gennemføres; forkaster forbrugerne i bare ét af selskaberne forslaget, bliver der ingen sammenlægning. Hertil skal bemærkes, at vælger man som forbruger at forkaste forsaget til sammenlægningen, så siger man samtidig nej til de økonomiske fordele der er forbundet hermed, hvilket alt andet lige, vil betyde en højere varmepris end man kunne have fået ved en sammenlægning.
Hans Peter Toft anfører videre, at direktøren for Gråsten allerede er blevet fyret, og beslutningen dermed reelt er besluttet. Det må bero på en misforståelse, men det taler vist for sig selv, at gennemføres sammenlægningen, så skal der kun være én direktør, og i den forbindelse har direktøren for Gråsten så besluttet, at han vil søge andre udfordringer. Gennemføres sammenlægningen ikke, så er der stadig to selskaber, med hver deres ledelse.

Min  Kommentar….

Undren over fjernvarmen
08. december 2017
Kommentar til  "Svar på  Hans Peter Tofts læserbrev" fra direktørerne i Gråsten og Sønderborg Fjernvarme"
Jeg undrer mig over, at det er de to direktører i Gråsten og Sønderborg Fjernvarme, som  udtaler sig på A.m.b.A´s  vegne, omkring et læserbrev fra min hånd, som er blevet dem forelagt af JydskeVestkysten.
Er  det  ikke  bestyrelsen, som har indkaldt til den ekstraordinære generalforsamling den 20. december i Gråsten? Sidst jeg mener at have oplevet noget lignende,  at det var direktørerne for selskaber, som udtalte sig om  fusion, var da to teleselskaber, skulle lægges sammen. Siden hen viste det sig , at det begge fik nogle store bonusser, men det er jo ikke muligt inden for fjernvarmen  i selskab ejet af andelshaverne, varmeaftagerne.

Da vi andelshavere i Gråsten Fjernvarme A.M.B.A sidste gang hørte om et muligt samarbejde, (ved generalforsamlingen i Gråsten Fjernvarme i april 2017) da andelshaverne, gav tilladelse at det kunne "undersøges"  udvidet samarbejde, var der også tale om Augustenborg Fjernvarme skulle med, hvad er der sket der? Og Broager havde  forinden takket helt nej.  Det der under mig nu er,  at man ikke har lagt den ekstraordinære generalforsamlingen den 24. december, men det er måske alligevel ikke den helt store julegave og velsignelse  til Andelshaverne, som det bliver lagt op til at være. Hvorfor skal det foregå i huj hast, og i december, det virker på mig, som om der noget der ikke rigtig tåler dages lys, eller en længere drøftelse imellem bestyrelse og andelshavere.
Hans Peter Toft, Gråsten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar