fredag den 8. december 2017

Sønderborg Kommune støtter Gråsten Æblefestival endnu engang





Skribent  Aase Henriksen ,  Sønderborg Kommune

 
GRÅSTEN: Gråsten Æblefestival er kommet for at blive. Der var stor publikumstilstrømning i 2017-udgaven med 30 boder i markedsteltet, en vellykket shantyaften, bagedyst, maleworkshop og meget, meget mere. Æblefestivallen i 2017 var nummer fem i rækken, og der kommer også en sjette i 2018.


Gråsten Forum har søgt om tilskud til Gråsten Æblefestival i 2018, og udvalget for kulturel og regional udvikling har besluttet at give 230.000 kr. i tilskud. Udover selve festivalen skal tilskuddet bruges til plantning af 100 æbletræer, så der er æbler nok til mange æblefestivaler i fremtiden.
- Gråsten Æblefestival har udviklet sig til en markant årlig begivenhed med stor opbakning fra borgerne i Gråsten og resten af kommunen. Rigtig mange frivillige kræfter deltager i afviklingen af festivalen, og det vil vi gerne bakke op omkring, siger Stephan Kleinschmidt, formand for udvalget for kulturel og regional udvikling.
Gråsten Æblefestival er et vigtigt element i den masterplan for Gråstenområdet, som Gråsten Forum har udarbejdet efter input fra engagerede borgere på en række borgermøder og workshops. Masterplanen indeholder to strategiske fokusområder, som er bosætning og turisme. Fokusområderne understøttes af to fyrtårnsprojekter, som er opgradering af Ahlmannsparken til et nyt kultur- og multihus og opgradering af slotsgartneriet til et besøgscenter, der skal være omdrejningspunktet for formidlingen af Gråstenæblets historie og den stærke tilknytning mellem Gråstenområdet og kongehuset.
Gråsten Forum havde også søgt om tilskud til en række andre aktiviteter i forbindelse med udmøntning af masterplanen for gråstenområdet. Det gælder fx arbejdet med branding, projektet ”Teglet eget hus” og aktiviteter for frivillige og foreninger i Gråstenområdet. Det er udvalget ikke afvisende overfor, men de har bedt Gråsten Forum om en uddybning af aktiviteterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar