fredag den 8. december 2017

Bog gaveidé






Boganmeldelse: ”Som jeg så det”  er en livsskildring af  fhv. dommer Ditlev Nielsen der fortæller om sin egen op vækst og  skolegang i det Sønderjyske, og  er en let læselig bog, på 126 sider, hvor den tidligere  kriminaldommer ved retten i Sønderborg, i skrift  gør op med flere uduelige lærer på statsskolen, han skildre  nogle af dem, som personer der forfulgte enkelte elever og  per automatik gav dem dårlige karakterer.
Men bogen begynder i  Snogbæk i præstegården, hvor han voksede op med  sin fire  år yngre broder  Niels. Han beretter om sin om sin  skolegang i  Snogbæk skole, og  senere i mellemskolen og indtil han kom i Gymnasiet i 1951. Han beretter udførligt om sin mor og far og sine ferieophold hos mormor og morfar i Haderslev, og ved hvis skrivebord,  i retten i Haderslev Ditlev Nielsen senere i livet, efter jurist uddannelsen,  han kom til at arbejde.  
Bogen er  første del af  Ditlev Nielsens erindringer, og udkom i 2016, og han giver i bogen lovning på en anden del, som skal omhandle  hans arbejde som dommer både ved retten i Sønderborg 1980 til 1990 og  ved retten i Tårnby 190 til 2001. Ditlev Nielsen,  gav sig efter endt dommergerning i kast med at fungerer som sagfører  frem til 2015. Bogen er læseværdig, og måske ikke mindst for årgangene omkring 1933, som kan nikke genkende til mange af den nu  84 årige Ditlev Nielsens personlige livs periode  skildringer fra det sønderjyske, hvor der ikke er lagt fingre imellem. Og giver læserne  en mulighed for at få indblik i,  hvad  en dommer, som har siddet og dømt andre,  er skåret af.   ISBN: 978-87-999069-0-1

Ingen kommentarer:

Send en kommentar