tirsdag den 21. november 2017

Onkel blev dømt for overgreb mod niece.




Hukommelsen, blev sat på en hård prøve for den anklagede i retten i Sønderborg. 

GRÅSTEN / Kværs:  En 23 årig mand, var ved retten i Sønderborg, i dag den 21. november 2017,  anklaget for seksuel krænkelse af en halv niece. 

Krænkelserne skulle være foregået i 2009 og 2012, pigen var henholdsvis 9 og 12 år. Den tiltalte var ved det første overgreb 15 år og 18 år ved det sidste. Den første krænkelse var sket  i Kværs i halvsøsterens hus,  hvor tiltale ( halv-onklen) var på besøg. Den anden i et 4 mands telt hvor både moderen til pigen og hendes  broder  lå med i teltet,  hos forældrene i Kliplev  til den sigtede. Ved den første krænkelse i Kværs, havde de ligget i samme rum på madrasser i broderens værelse. 


Den anklagede kunne ikke huske ret meget om episoderne, fordi han efter eget udsagn,  havde været  påvirket af  spiritus og euforiserende  stoffer. Og den lange tidsperiode, fra det påståede overgreb var sket og til  juni 2017 hvor de var blevet anmeldt af Aabenraa Kommune, havde også påvirket  erindrings evnen hos den anklagede.


 Anklageren  fra Syd og Sønderjyllands politi anklageren  fra Syd og Sønderjyllands politi Annika Tranekjer, foreholdt den anklagede, at han ved en afhøring hos politiet umiddelbart efter anmeldelsen i Juni 2017, havde indrømmet at han havde begået, overgrebene. Men den anklagede, var sig ikke bevidst om at han havde afgivet den forklaring til politiet. Anklageren Annika Tranekjer gjorde tiltalte opmærksom på, at han havde underskrevet afhøringsprotokollen,. Hvortil den anklagede svarede, at så må  jeg ikke   have læst den ordentlig  igennem inden underskrivelsen,  han fastholdt at han ikke kunne erindre  overgrebene. 


Afhøringen af den forurettede pige, foregik for lukkede døre,  men anklageren fortalte i sin procedure, at pigen havde vist klar erindring om overgrebene, både når det gjaldt  tidspunkterne og hvilket tøj hun selv havde haft på , og hvor og hvordan de var foregået. Tiltalte var under afhøringen, placeret i separat rum, og da  anlægget som skulle transporterer  pigens udsagn til tiltalte, ikke fungerede, stod døren åben under  afgivelse af forklaringen. 


Inden proceduren kom det frem, at  den tiltalte  ikke ville indvilge i som led i en eventuel dom at  få behandling og være under tilsyn. Foreholdt  af dommer  Jens Schultz-Hansen, om  han så hellere ville have en fængselsdom, ændrede den tiltalte syn på sagen, og ville nu gerne modtage behandling og være under tilsyn. Men det blev oplyst, at en sådan anmodning skulle gå igennem  Visationsudvalget  forinden .    

Anklageren fastholdt at hun mente den anklagede havde haft chancen inden retssagen,  til  at vælge.  Domsmandsretten trak sig derfor tilbage og afgjorde, at den tiltalte  skulle have den mulighed  for at komme for Visationsudvalget, men det ville have den virkning, at der i dette retsmøde kun ville blive afgjort om tiltalte var skyldig  eller uskyldig i overgrebene.



Efter at både anklager Annika Tranekjer  og forsvarer Jan Hansen  havde  procederet, trak den 3 mand store  domsmandsretten sig tilbage for godt ti minutter senere at kende den  tiltalte for skyldig i overgrebene. Retten blev udsat for senere at afgøre sanktionerne imod den tiltalte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar