onsdag den 29. november 2017

Ikke kun ved Grænsen bruges der politi og statsressourcer





Det kan  kræve store ressourcer  når udlændinge skal retsforfølges i Danmark.





RETSSAG: En tidligere dømt og udvist mand fra Polen, som ved  den første  retssag og  domsafsigelse den 27.9.2017, havde lavet verbale udfald imod dommeren, anklageren og sin egen forsvarer, var tiltalt for  at  fremsættelse af trusler imod embedsmænd i funktion. 
 

Og der  var et større  følge i nævningeting salen, mandag  ved retten i Sønderborg, hvor den anklagede ankom  ledsaget af to politibetjente og med armene bundet ind til kroppen. Retssagen foregik med tolk, da anklagede ikke forstod dansk.

Sagen  skulle pådømmes af en domsmandsret  og den anklagedes forsvarer var advokat Niels Erik Nielsen, Gråsten .


Den anklagede sagde i vidneskranken igennem sin tolk at han ikke  ville ikke udtale sig  og tog plads sammen med tolken, og ved  hjælp af den ene politibetjent, ved siden af sin  forsvarer Niels Erik Nielsen.

Dommeren, som havde forsædet ved den første retssag den 27.9., tog plads i vidneskranken, hvor han berettede  om de verbale trusler, som  den anklagede havde fremsat imod ham og anklageren.  Som bl.a. lød oversat (af tolken i den retssag), at den anklagede ville  spætte jer alle sammen op og sætte dem på pæle. Og dommeren var en skraldespand.


Den næste der blev  vidne ført  var anklageren i sagen den 27/9, og hun  kunne bekræfte det dommeren i sagen  lige havde sagt.

Den anklagede  gav ind imellem lyd fra sig, under denne afhøring, men  på et tidspunkt blev det dommeren  for meget, og hun bad tiltale holde mund.

Da  vidne  afhøring var overstået,  kom den tiltalte i vidneskranken, hvor hans forsvarer Niels Erik Nielsen, forsøgte at få afklaret den anklagedes  arbejdsmæssige  situation, hans familie situation o.s.v, men den tiltalte svarede med modspørgsmål.  Han fik igen plads ved  siden af  sin forvarer, men det blev ved med at udarte sig, og til sidst blev tiltalte  ført ud af retten, måske både for at sikre at tiltalte ikke endnu engang skulle retsforfølger for udtalelser, imod embedsmænd i retten og for at få ro til  det videre forløb i sagen.


Og med den tiltalte ude på gangen,  procederede først anklageren og siden forsvareren  som bad om at  den tiltalte blev mental undersøgt . Det blev  besluttet at tiltalte skal metalundersøges og få afklaret om han er strafegnet.   Men retten ville  dømme i skyldsspørgsmålet omkring de fremsatte  trusler. Og de to domsmænd  og dommeren trak sig tilbage for at voterer.   

Da de vendte  tilbage,  blev den anklagede dømt skyldig i fremsættelse af trusler. Samtidig blev det besluttet at den anklagede skulle blive siddende  i fængslet endnu fire uger for at få foretaget mentalundersøgelsen. 


 Og de to betjente og tolken forlod  retssalen, hvor det var meget svært at hører, hvad de  implicerede berettede, da man i det meste af forhandlingen havde slået højttalerne som forsynede tilhørerpladserne med lyd  fra.   Man er nok ikke så vant til at der kommer tilhørere i retten....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar