tirsdag den 28. november 2017

Grænsekontrollen har resulteret i en dom på 6 års fængsel til en polsk mand




DOMFÆLDELSE:  Grænsekontrollen ved  Grænsen i Frøslev, gjorde god  fyldets den  20. Juni 2017, hvor man vinkede en ældre polsk indregistreret  person bil ind til nærmere kontrol. Og denne kontrol resulterede i at der blev opdaget euforiserende stoffer i personbilen. Stofferne  lå i en el- køletaske, hvor  der ovenpå,  i tasken   lå forskellige fødevarer og drikkelse. 

Fundet af euforiserende stoffer var så stort, at chaufføren, en 37 årig polsk mand,  straks blev anholdt. Ved   gennemsøgningen af  personbilen blev der fundet 2 mobiltelefoner. 

En seddel med en adresse på Sjælland, samt 2  GPS.  Og ved at granskning af disse  elektroniske apparater, kom politiet i besiddelse af en del  belastende SMS´er, og adresse i GPS ´en. Alt dette resulterede i en retssag ved Retten i Sønderborg  i dag tirsdag 28. nov. 2017 imod den polske mand, som var kørt fra Holland igennem Tyskland  til Danmark i en bil  han påstod, han havde købt for 600 euro, og fået leveret med køletasken, dagen forinden køreturen til Danmark .
Anklageren Trine Schjødt  fra SSP fremlagde bevis på bevis i retten mest belastende, var en seddel, med fingeraftryk  og DNA på, af den tiltalte,  hvor adressen, som også var på GPS´en var skrevet op. De mange SMS´er som var i mobiltelefonerne  var også belastende, da den gav anvisning på hvordan han skulle forholde sig. 

Den anklagede  havde også selv sendt belastende SMS´er til et nummer han ikke kendte, og han prøvede flere gange at bortforklare det med han havde trykket forkert nummer.  De indsmuglede stoffer havde ifølge anklageren  en værdi på over en halv million på gaden. Stofferne var salgsklare. Forsvarer Mikkel Nielsen, fremhævede i sin procedure  at  den  anklagede  kun kunne have spillet en underordnet rolle hvis han overhovedet  skulle dømmes. Men anklageren fastholdt i sin procedure, at der vare tale om en stor mængde 3.700 gram amfetamin og 1075 MGA tabletter (extasi). Og  der var præcedens for en straf omkring 6 år og med  udvisning for bestandig.

Retten  med  dommer Henriette Fröhlich og de to domsmænd trak til tilbage  for afgøre skyldsspørgsmålet og sanktionen, og vendte tilbage efter 25 minutters votering  med dommen,  som lød på skyldig i indførelse af euforiserende  stoffer og  fulgte anklageren med 6 års fængsel og udvisning for bestandig.

Den  anklagede ankede efter en samtale med sin forsvarer til Landsretten for frifindelse. Han blev fængslet frem til næste forhandling. 

Retssagen foregik med tolk, og der var vagt af  betjente i retten, da den tiltalte  er arrestant.

2 kommentarer:

  1. Man kunne tage mange flere, hvis man gad bevæge sig over i den udadgående vejbane, hvor udenlandske kriminelle griner af kontrollen af indkommende trafik, men de nærmest uhindret kan køre hjem med alle deres tyvekoster.

    SvarSlet
    Svar
    1. Intet kunne være mere givtigt, end at kontrollerer de kassevogne, som kører ud af Danmark. Nu sker der det, at nogle af dem tager det tyske politi, ved de østeuropæiske grænser, med masser af værktøj, o.l., hvor de så informerer de danske myndigheder,når de kan henfører tyvegodset til DK, så rejser de danske myndigheder, en straffesag imod de i bilen befindende personer, og der afholdes så et retsmøde i DK, hvor de anklagede ikke er tilstede- i abstinente - og så kan DK anmode om at få dem udleveret. Men langt de fleste får jo tyvegodset transporteret helt hjem til Polen eller et andet østeuropæisk land.

      Slet