torsdag den 22. december 2011

Sådan kommer værket til at se ud når det er færdigt.


GRÅSTEN:  Gråsten Varme A/S  har offentliggjort  computer simuleret  perspektiv tegningen over det nye værk på Sønderborg Landevej i Gråsten.  Hvor arbejdet med   jordforberedelser med kloakering  og støbning  af fundament  til akkumuleringstank er gået i gang. Det er M-arkitekterne fra Haderslev, som har tegnet byggeriet. Der har været afholdt licitation den 21. juli 2011 men resultatet, af den har ikke været offentliggjort i det fjernvarmebruger ejede  selskab. Brugerne har aktierne via deres Andelshaver-skab i  Gråsten Fjernvarme A.m.b.A.







 Fakta: Solfanger anlægget forventes at  koste 42 millioner og der skal bruges   godt 50 millioner   til  at udbygge  fjernvarmenettet til at omfatte Egernsund,  Alnor og Ulsnæs, samt   22 millioner til en biomassekedel. Gråsten Fjernvarme har fået kommunegaranti på 115 millioner.

5 kommentarer:

  1. Synes det er helt ok..men hvorfor ikk også tage levering af varme til Adsbøl, Nybøl med i planlægningen, istedet for at grave rør ned hele vejen til Egernsund...Broager kunne evt lave det samme tiltræk og derved forsyne Egernsund.?

    SvarSlet
  2. Ja, det ville komme mange til gode... Bor selv i Nybøl og ville glæde mig hvis jeg fik mulighed for fjernvarme...

    SvarSlet
  3. Der ligger nu, en ansøgning fra Gråsten Varme, om at forsyne Adsbøl, ved Sønderborg Kommune, så ledningen er på vej, hvis der gives tilladelse, og borgerne ønsker varme fra værket.

    hans peter toft

    SvarSlet
  4. Ja, og nu er det kommet frem at Sønderborg Fjernvarme evt. skal levere hele vejen til Nordborg. Hvem tager sig så af Nybøl??
    Er det Broager Fjernvarme, som skal ind i "kampen" og tage den del med?

    Vi ville da også være glade for at få muligheden for at få fjernvarme nu hvor regeringer varsler med ændringer. Vi bor i Nybøl og har et forholdsvist nyt naturgasfyr - men med den regering, som vi har nu, så kan jeg godt forestille mig, at det kan gå hen at blive en dyr affære. Så jo før der kommer et alternativ, jo bedre.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi har et fyr fra 89 :D Ville gerne vide om fjernvarmen kommer inden for de næste 5-6 år? for så kan det ikke betale sig med et nyt fyr....

      Slet