lørdag den 18. november 2017

Uenighed et fy-ord?




GRÅSTEN: Knap et  halvhundred vælgere, og et barn , havde fundet vej til valgmødet på Gråsten Skole, lørdag formiddag 18.11., som var arrangeret af  IP Thorben ( Jensen) fra Det Gamle Rådhus i Gråsten. 
Duellanterne var  nuværende borgmester Erik Lauritzen ( Erik den Gode)  S og Ole  Stenshøj (Ole Politi)  fra de konservative. I i salen sås  bl.a.  fra  Slesvigsk parti,  Danfoss Jønne´s  yndlings borgmesterkandidat Stephan Kleinschmidt SLP + R. Efter  IP Thorben havde budt velkommen forsøgte begge
Erik den Gode, tænker over et spørgsmål
kandidater  på podiet at forklare, hvad de havde gjort i en forgangne periode og hvad de nu ville gøre hvis de blev valgt til henholdsvis borgmester og  byrådsmedlem.


Borgmester Erik  den Gode  havde medbragt   datteren Didde  Lauritzen, som også er opstillet på S-listen – det er hende med Vor Herre til Hest.  
 
En eftertænksom Ole Politi
Der var ikke meget de to podie  byråds og borgmester kandidater kunne blev uenige om  og hvis ikke Trine Lindén også opstillet  på liste C ( plads 2) hos de konservative, havde meldt sig fra salen, og meldt  klart konservativt ud,  havde man nok tro kunne tro de kom fra et og samme parti. 

 Hun markerede forskellen.  Ved bl.a. ønsket om langt  mere privatisering  af flere  funktioner i Sønderborg Rådhus regi.  Ikke mindst hendes eget arbejdsfelt kommunikation. Som jo på det seneste har fået en del omtale med 21 medarbejdere kommunalt ansat.
Mødedeltagerne indtager kaffe og rundstykker

Og  podiekandidaterne var enige om meget, bl. a. at købe banegården i Gråsten når det blev muligt. At spejderne skulle have mere støtte. Og at der måtte skæres i tilbuddet om dagpleje pasning, når børnetallet falder. Ole Politi, mente dog at der måske i den forgangne periode var skåret for meget , hvis der var opstået en situation, som en spørger fra salen berettede om vedrørende dagplejen, at der endog ikke var plads til at en dagplejer blev syg. 
Der var også spørgsmål fra salen vedrørende  støjniveauet  på Sundkobbel, hvor en spørger berettede om  at de havde ”kæmpet” med problemet siden 1987 men at det hele tiden var blevet udskudt. 
Begge kandidater lovede at gøre noget ved det, men  ingen af dem ville  dog love at  sagen ville få 1. prioritet på støj-listen.  Hvis der viste at være større støj problemer andre steder i kommunen.
Didde og Erik (faar og datter) får en snak inden møde start
Danfoss Jønnes  motorvej  blev afskrevet af begge kandidater, som mente pengene (600 mill.) kunne bruges bedre andre steder på  ALS – læs Nordborg.  Lufthavnen kommer også til mangle  penge  og her vil  Erik den Gode måske  bruge  eller drukne 200 millioner.  Ole Politi nikkede.

Begge ville satse på turismen dog ikke via  fuldt udbygget turist kontor i Gråsten  men  kun satse på  Internettet. Og  begge ville have  flere cykelstier så børnene kommer sikkert frem til skole og flere føler  lyst til at cykle og lader bilen stå. 
Mødeleder Ole Kæhler
Der var også et spørgsmål til Sønderborg Kommunes kassebeholdning. Og både Ole Politi og Erik den Gode mente  at den med gennemsnitlig 750.000.000 – som Erik den Gode oplyste,  var passende, da den svang meget hen over måneden. Og en solid kassebeholdning gav kommunen handlefrihed, når der opstod en ”mulighed”.

Vælgermødedeltagerne blev belønnet med kaffe og rundstykker, og  en  udramatisk  start på lørdagen for en tyver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar