onsdag den 22. november 2017

Engelbrecht og Sørensen er sluppet hæderligt fra bogen De politiske håndværkere.




BØGER: Engelbrecht og broderen  journalist og forfatter Flemming   Sørensen´s  bog, med titlen ”De politiske håndværkere” hvor  11  danske folketingspolitikere fortæller om deres oplevelse på og med Christiansborg´s atmosfære, kammeratskaber, design politikere og skuffelser og lærdom fra det politiske liv. Bogen er  anskueligheds undervisning i hvordan love bliver til, og der er også oplysninger til de knap så velorienterede omkring hvilken vej et lovforslag kommer igennem  Folketinget med 1. 2 og tredje behandling og ind imellem behandling i udvalg. 

Det er spændende læsning ikke mindst Mette Bock,  som  sin folketings fortælling både om  journalister der er  for dovne og samtidig allesteds nærværende, hvor de deltager i udvalgsmøder,  o.s.v Mette Bock er betænkelig ved om politiker ikke går hen og bliver en del af et cirkus.   

Men også  havnearbejderen fra Esbjerg, Henning Hyllested, der kom ind Folketinget for Enhedslisten lige fra havnekajen. Der beretter om  det hårde arbejde for ham der ikke er akademiker, og har fundet ud af hente hjælp i embedsværket. Og  ikke mindst den måde han var blevet modtaget på Borgen.  Pia Kjærsgård, Folketingets formand, er også med bogen og har nogle kraftige spark til  den manglende livserfaring, som præger mange politikere. En letlæselig bog, som vil glæde enhver politisk interesseret hvis  den kommer under træet med det rigtige navn på...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar