onsdag den 31. oktober 2018

En deltager i Back to the Roots festival, fik 40 dages fængsel, som blev gjort betinget.



GRÅSTEN-Rinkenæs: En 45 årig mand, som var deltager i Back to the Roots Festival i Rinkenæs, som foregik fra den 16. til den 18. marts i 2018,   i bygningerne, som tidligere husede Rinkenæs Efterskole, men nu  hedder Benniksgårds Anneks. Var i forbindelse med festivalens aktiviteter lørdag den 17. marts –  anklaget for vold efter paragraf 247  styk. 2,  som omhandler vold  over for en person, der efter karakteren af sit arbejde er særligt udsat for vold. Volden som blev  udøvet var  imod Security personale ved festivalen.
 
En security vagt havde henvendt  sig til den tiltalte, da han var meget højrøstet, og vagten vurderede det skyldtes  for meget indtagelse af alkohol. Og der blev udstedt et forbud i festivalens barer, imod at skænke mere for den 45-årige. 



Det blev humøret ikke bedre af, den tiltale udtrykte  på flere  måder sin utilfredshed på festivalen. Det blev på et tidspunkt for meget for vagtpersonalet, som bad ham forlade festivalen. Hvilket tilsyneladende også skete, men på et tidspunkt på vejen ud, udartede det sig. Først trak han en af vagterne i skægget, senere da en anden kom til, for at  tale manden til ro, hæv han øresneglen til  kommunikationsenheden i stykker, efterfølgende blev vagten bidt først i underarmen. Senere da den 45-årige var blevet overmandet og lagt ned på gulvet, med tre vager oven på, bed han endnu engang, denne gang i hånden. Politiet kom herefter tilstede.

Den anklagede kunne ikke huske noget om episoden, men var villig til at svare på spørgsmål i retten, men det førte ikke til nærmere klarlægning af det hændte, og han  nægtede sig skyldig.  Detaljerne kom først frem, da de tre vagter blev udspurgt af anklageren  fra  Syd og Sønderjyllands Politi. Hvor alle tre beskrev hvor umuligt den anklagede havde opført sig, hvor der både var andre deltagere og musikudøvere som følte sig truet og chikaneret af ham og hans opførsel. Der var ingen divergenser af betydning  i de tre vagtmænds forklaringer.

Anklageren, krævede  60 dages fængsel, men mente at de kunne gøres betinget, da den 45-årige ikke tidligere var straffet for vold. 
Og hun fremdrog nogle domme fra år 2000 hvor en dørmand var blevet bidt, og det kostede 60 dage og en andet tilfælde hvor der også var tale  om bid på en butiksdetektiv, det havde givet 40 dage.

Den anklagedes forsvarer  advokat Palle Niss, Sønderborg,  bad Retten om mildeste dom, for sin klient, og fremdrog det formildende, at det kunne være svært at skelne vagtpersonale fra  øvrige deltagere, når det  kun skulle gøres via et visitkort stort navneskilt og kommunikationsudstyr på bryst og i øret. Og mente 40 dage var passende.

Dommer Kim Grunnet og de to domsmænd trak sig tilbage i en tyve minutters tid.

Dommen lød 40 dages fængsel,  gjort betinget med 60 timers samfundstjeneste Og forskellige pålæg omkring alkohol og tilsyn, samt betaling af et restbeløb for ødelagt øresnegl.

Den dømte modtog dommen på stedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar