tirsdag den 23. oktober 2018

Ikke meget ”fidus” blandt publikum til gevinsten ved de nye mobile politistationer.




GRÅSTEN: Den stort anlagte premiere af etableringen af  mobile politistationer, med start i Gråsten i Ulsnæscentret, mandag eftermiddag  den 22. oktober, affødte mange kommentarer fra  det tilstedeværende publikum.  

Syd og Sønderjyllands politi var mødt talstærkt op, med Politidirektør Jørgen Meyer i spidsen for at besvare spørgsmål  og for at  spise den medbragte politikage.  Fra medie siden var der præsens  af  bl.a. Danmarks Radio, Tv Syd,  Holger Jepsen fra Jydske Vestkysten, Gråsten Avis. 

Ved præsentationen havde publikum mulighed for at bese vognen, som  efter ombygningen fra ATK vogn( Automatisk Trafikkontrol)  havde visse reminiscenser tilbage  og umiddelbart så ud til at kunne fungere som  sådan ved hjælp af ret små ændringer, hvilket dog blev  benægtet af  en tilstedeværende ”lokal” politi betjent. En pensioneret betjent, som var kommet for at se ”arbejdspladsen” for de nuværende mente ikke den var meget bevendt, bl.a. på grund af en synlig manglende reel  afhørings mulighed i vognen. Og nogle bemærkede, at skiltene  < Mobill Poltistation>  som var sat på vognen, kun var fastholdt af magnetbånd og let kunne fjernes, det bar måske lidt ligeligt præg af midlertidig karakter. 

Mange udtrykte skepsis omkring værdien, når lokalpolti ikke var lokal, men nogen som bare kom forbi, og  ikke var  der hele tiden,  som en sagde de kommer jo aldrig til kende de lokale pappenhejmere.  


 Der er indtil nu blevet ombygget to ATK vogne og der kommer endnu en til. Om det med tiden  kan ses i kriminalstatistikkerne vil tiden vise, men de er måske også primært  blevet etableret  som et politisk forsøg på at skabe tryghed og et mere synligt politi efter at man  årevis har nedlagt og indskrænket politi tilstedeværelsen i lokalområderne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar