fredag den 5. oktober 2018

Trappen ”fredes” med lokalplan?

Billede fra  materialet, som Teknik og Miljøudvalget skal beslutte om forslaget  skal sendes i  4 ugers høring. Foto: Sdb Kommune


GRÅSTEN/ Alnor: Teknik og miljøudvalget, skal på deres møde beslutte at sende en lokalplan for området ved Trappen i Alnor i høring. Nødvendigheden af en lokalplan er af stedkomet, da Teknik og Miljøudvalget i august, nedlagde forbud imod nedrivning af en ejendom i området.

 Og lokalplanen, som udvalget nu skal tage stilling til, om den skal sendes i høring,  bliver bl. a. lavet  for at bevare det karakteristiske snoede  vejforløb  både ned ad selve trapgade der fører ned til Flensborg Fjord og forløbet på Gl. Færgevej / Syrenvej  øvre oppe. En af begrundelserne for at lave en bevarings lokalplan er, at det  lille fiskerleje udgør en meget velbevaret helhed med megen bevaringsværdig bebyggelse. Ifølge forklaringerne i lokalforslaget om den kulturhistoriske betydning  beskrives fl.g.  "Alnor og fiskerlejet Trappen opstod i slutningen af 1500-tallet som følge af, at man inddæmmede noret og derved skabte Slotssøen. Det betød, at Gråstens fiskerbefolkning blev nødt til at flytte ud til fjorden, hvor de anlagde bebyggelsen Alnor".

Hvis udvalget beslutter at sende lokalforslaget i høring, vil der i løbet af  de 4 uger planen kommer i høring, blive indkaldt til borgerinformationsmøde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar