søndag den 22. september 2019

Tid til karrierer sporskifte for Ellen?


 
Her Ellen Trane Nørby V (tv) og Jan Rytkjær Callesen DF, under FT-valgkampen på Idrætshøjskolen så de kender hinanden fra Folketinget Jan sidder i Sønderborg Byråd. Arkivfoto HPT
POLITIK: Det var jo det ”lille” formandsopgør i Venstre, da de to kandidater til næstformandsposten tørnede sammen på det ekstraordinære delegeretmøde i Herning - lørdag og Inger Støjberg trak det længste strå med  næsten tre gange så mange stemmer, som Ellen Trane Nørby. Og det er jo ikke  første gang at en taber i et formandsopgør i et parti  senere bliver  borgmester. 


I socialdemokratiet var det Frank Jensen, der tabte til Helle Thorning Schmidt,  som nu er overborgmester i København. Så måske er det tiden for Ellen Trane Nørby, at tænke i kommunale baner. I hendes bo-kommune Sønderborg  sidder borgmester Erik Lauritzen (S) på borgmesterposten. 

Og med en Ellen Trane  ville det  ikke være usandsynligt  at ryste borgmesterposten ud af det socialdemokratiske favntag. Borgmester Erik Lauritzen, har været ret enerådende efter det gode personlige valg i 2017 med 8024 stemmer. Partiet fik  41 procent af de afgivne stemmer. Venstre, Fælleslisten og Dansk Folkeparti fik tilsammen 34,2 procent. Og dark horse Slesvigsk parti fik 13,3 procent med Stephan Kleinschmidt som borgmester kandidat. Så den borgerlige del af byrådet havde 47,5 procent, så der skal ikke flyttes mange stemmer, for at Ellen kan komme til at sidde i borgmester stolen.  

 Hun fik ved det seneste folketingsvalg 6.365 personlige stemmer i Sønderborg kommune og derudover blev der afgivet til en anden V kandidat ikke fra kommunen,  Mogens Dahl 1005 stemmer  i alt 12.521 stemte  på Venstre  ved det seneste  Folketingsvalg i Sønderborg Kommune. 13.400 stemte på S i Sønderborg Kommune ved folketingsvalget 2019. Så det er ganske få stemmer som  der i realiteten skal flyttes og det kanlade sig gøre med den rigtige borgmester kandidat. Så måske skal Ellen Trane Nørby tænke på at  ændre søge WWW. titlen på hendes ”hjemme side” fra ”Ellen i Folketinget” til ”Ellen i borgmester-stolen-2017”?  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar