torsdag den 25. januar 2018

Udeblivelser fra retten koster samfundet dyrt, men giver tiltalte ekstra tid i frihed?




RETSSAG: Den anklagede i en sag  fra Augustenborg,  misbrugte  to ekskæresters  betalingskort, bestilte abonnement i den enes navn samt  mobiltelefon og  spillede for flere tusinde kroner,  på Danske Spil for kærestens penge. Og ramponerede senere  den enes stue / lejlighed,  efter hun havde meddelt ham at han skulle flytte fra lejligheden. Men han mødte ikke op i Retten i Sønderborg, i dag torsdag,den 25.1.2018,  som  skulle behandle de ti anklagepunkter, der er foregået i 2015 som han var tiltalt for. 
Det var ikke første gang at han er udeblevet fra tiltalesager ved retten. Og det har tilsyneladende altid voldt problemer at komme i kontakt med manden, for at forkynde sagerne, kunne  der konkluderes af flere udtalelser der faldt i retten. Den anklagedes advokat  Sørens Riis  Andersen, ( Leoni Advokater med kontor  i Viborg og Holstebro), har også haft meget vanskeligt  ved at komme i kontakt med sin klient, hvilket gjorde at han ikke havde mulighed for få de nyeste direktiver fra klienten.

Anklageren ved Syd og Sønderjyllands politi anklagemyndighed,  Anna Tornbo,  foranledigede efter at  dommer Poul Henrik Pedersen, havde sat retssagen i gang, uden at den anklagede var mødt, politiet til at sende en vogn ud på adresser, hvor den tiltalte boede, for at hente ham indtil  retssagen.  Men  hun kunne efter hun var færdig med at  oplæse den ti punkters anklage op,  meddele retten, at der ingen personer var  tilstede på de adresser, som var politiet og anklagemyndigheden bekendt. 

Så sagen forsatte uden at den anklagede var til stede, med afhøring af den ene af mandens tidligere kærester , hvor han have  misbrugt hendes data fra betalingskortet til at foretage indkøb på nettet m.m. Han var ligeledes i dette kæreste forhold  anklaget for at have videresendt kærestens fortrolige papirer  til  tredje person efter de var gået fra hinanden.
Efterfølgende blev  ekskærestens nærmeste familie ført som vidne, for at berette om  de fortrolige papirer som  de havde modtaget pr. mail. fra sigtede. 

Det sidste vidne i sagen var den anden ekskæreste, i hvis lejlighed  han havde ødelagt 60 %  af inventaret i stuen, sofabordet, tv´et og så videre. Samt oprettet købekort  aftale ved Ok i kærestens navn, lavet dokument forfalskning.

Det sidste anklagepunkt var  butikstyveri  af 8 bøffer til en pris af 2.150,00 her blev der ikke ført vidner, da det var erkendt, dog ikke endnu  i retten.

Retten blev herefter udsat for at blive genoptaget, når det lykkes at  finde den tiltalte, og når  tidsplanen for både retsformanden og de to lægdommere samt anklager og forsvarer  kan finde samklang og gå op i en højere enhed med retssalenes mulighed for benyttelse, så der kan måske gå en rum tid. 
Dommerens formaning:
Retsformanden  dommer Poul Henrik Pedersen,  formanede med et smil på læben, anklager Anna Tornbo, til at gøre noget effektiv ved at  få fat i manden. Med henvisning til en TV udsendelse på DR , hvor man kører en serie omkring  sager som  trækker ud i årevis, af flere grunde, men også ved udeblivelser af anklagede personer, som skulle møde i retten og hvor der var udstedt en anholdelsesordrer,  da de tidligere var udeblevet. Anklageren forsvarede sig   med, at det var  enestående tilfælde som blev vist på tv…

Relateret tv udsendelser:
https://www.dr.dk/tv/se/afsloeret-tv/-/afsloeret-retten-er-udsat-1-2#!/

https://www.dr.dk/tv/se/afsloeret-tv/-/afsloeret-retten-er-udsat-2-2#!/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar