mandag den 22. januar 2018

32 årig får gjort rent bord i Retten i Sønderborg…




RETSSAG: Med en anklage med hele  33 anklage punker, var der lagt op til et maraton retsmøde ved Retten i Sønderborg mandag  den 22. januar,  imod en 32 årig mand fra Vojens i nævningesalen, hvor  domsmandsretten var blevet sat. Den 32 åriges  lovovertrædelser  spændte ifølge anklageskriftet lige fra overtrædelse af hundeloven, til  hæleri og tyveri, samt  flere gange  kørsel uden kørekort og i påvirket stand til  dyrkning af hashplanter.

Der var indkaldt 8 vidner hvoraf de 4  på førstedagen udeblev på trods af indkaldelse via  E-boks. De blev sidenhen frafaldet som vidner af både anklager og forsvarer. Et vidne der skulle afhøres via video mødte heller ikke op  på videoafhørings stedet i Kolding. Og anklageren Klaus Meinby Lund, var næsten i konstant pendul fart på gangen i retsbygningen, for at se efter de indkaldte vidner i sagen. Et enkelt vidne var mødt op uden at  hverken anklageren eller forsvarer Advokat Peter Hviid, advokatfirma HVIID & FREDERIKSEN i Vinderup ved  Holstebro eller dommeren havde nogen anelse om at vidnet var indkaldt i sagen. Han afgav forklaring om en stjålet stjålet motorcykel, som den anklagede og hans kæreste havde kørt rundt på i Vojens,

Den anklagede havde erklæret sig skyldig i langt de fleste punkter i anklagerne fra starten af retssagen,  men ikke et  indbrud hos en  tømrer og snedkermester i Skovbøl   ved Aabenraa,  hvor der var blevet stjålet en del værktøj, et svejseapparat  samt en  større græsslåmaskine. Alt i alt løb tyvekosterne  inklusiv en ødelagt boogi trailer  samt ødelæggelse på envarevogn,  op i godt et par hundrede tusinde i følg anklageskriftet. I alle anklagepunkterne var der tale om  knap 400 t. kr.  Ved indbruddet, hos tømrer og snedkermesteren, var der i varebilen blevet fundet den anklagedes DNA på en lommelygte, som var blevet efterladt i varebilen, man havde forsøgt at stjæle, men den var kørt fast i noget smadder.  Men den anklagede kunne ikke forklare hvordan DNA ´et  var kommet på lommelygten. De fleste af tyvekosterne blev siden fundet på den anklagedes bopæl. Sammen med koster fra andre indbrud. 


Dommer Leon Fredgaard, var  kommet på uriaspost, med de manglende vidner, med flere af papirerne som ikke var nået frem til alle parter inklusiv dommeren selv og domsmændene. Men  med meget fleksibilitet,  og nogen tomgang  blev retsforhandlingens første dag afviklet. i de godt  5 timer minus 25 minutters frokost, var der vel 2,5 times reel retstforhandling.   
Man kan sige retfærdighed kræver sin tid, ikke mindst når indkaldte vidner blot bliver borte.Man skulle måske prøve den hos mange med held afprøvede SMS husker til vidnerne? 
 På førstedagen blev ligeledes den anklagedes straffeattest gennemgået, af anklageren, og den var også fyldig med14 domme siden 2006  og frem og med september 2017. Hvor det er  4 år for et røveri i 2009 som  stak i ud på straffeattesten,  hvor straffene ellers gik fra 3 til 6 mdr.  i de øvrige pådømte sager.  Retssagen fortsætter i morgen tirsdag med evt. afhøring af et vidne, og  anklager og forsvarer  vil plædere for deres synspunkter og dommen vil muligvis blive afsagt.


Relateret artikel: http://graasten-nyt.blogspot.dk/2018/01/dom-i-retssagen-hvor-en-32-arig-far.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar