onsdag den 10. januar 2018

Er det Gråsten Varme A/S selskabet der trækker?



Kun fusionen kan åbenbart komme ind i direktør og fjernvarme bestyrelsernes forslagsverden. Er det fordi man  kun har søgt oplysninger om det, og ikke reelt  har  givet sig i kast   med at undersøge hvilke muligheder og  fordele for  fortsat bred lokal geografisk medlemsindflydelse, der ligger i kun et udvidet samarbejde?


Vi  ejere og fjernvarmebrugere i  Gråsten fjernvarme A.m.b.A har jo før  prøvet at miste indflydelse, det var dengang, da man oprettede Gråsten Varme A/S, som en overbygning et  datterselskab til Gråsten Fjernvarme  A,.m.b.A.  

 Og der har på hver generalforsamling siden  været rejst spørgsmålet , hvordan kan vi nedlægge  Gråsten Varme A/S, så fjernvarmeforbrugerne igen får kontrol over selskabet, og ikke kun har indirekte igennem bestyrelsesmedlemmerne, som  er indvalgt i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A.  
Gråsten Varme A/S blev  ”kun” oprettet fordi SKAT ville have  penge. Og det kunne undgås ved at ligge det over i et A/S. Det viste senere  da Energitilsynet kom i arbejdstøjet, at Gråsten Kommune  havde overdraget fjernvarmen i Gråsten, til en alt for høj saldoværdi, så efter denne justering, (penge bliver fortsat betalt tilbage varmeaftageren i Gråsten, som hermed har en lavere afregningspris), så  var der reelt ikke noget at  beskatte mere. Og derfor kunne selskabet nedlægges, men der har siden været et utal af bortforklaringer på generalforsamlingerne hvorfor det ikke bliver gjort. Det er der kun én forklaring på,  efter min menig, med en sådan konstruktion og  opdeling, så kan  direktør og bestyrelsen skalte og valte uden at spørge ejerne forbrugerne.  Således også da men bevilligede sig selv honorar for bestyrelsesarbejdet, på trods af det var nedstemt ved en  generalforsamling. 
Og også  da man kort inden sidste generalforsamling havde lagt administrationen  af Gråsten Varme A/S  i hænderne på  Sønderborg Fjernvarme A.m.b.A  og afskediget en  medarbejder på Sønderborg Landevej i Gråsten. Denne opdeling betyder også at man reel kan beslutte større investeringer, renoveringer o.s.v. udvidelse af forsyningsområde uden spørge de nuværende  Fjernvarmeaftagere ejerne, det er kun bestyrelsen og direktøren som afgør det.

Så  det kan  være at bestyrelsen  og  med direktør Erik Wolff   i spidsen  i Sønderborg Fjernvarme A.M.B.A har kigget misundelig til  Gråstens  A/S varme selskab. Og ivrigheden med at få Gråsten indlemmet via deres datterselskab: Gråsten Varme A/S  er den egentlige grund for hastværket  og  ihærdigheden  hvormed det  bliver propaganderet  også i Jydske Vestkysten? Og det er måske også  planen at  Sønderborg Fjernvare A.m.b.A skal lægges over i dette  varme A/S  eller et nyt, når sammenlægningen, fusionen  effektueres? Måske med  den begrundelse vi kender fra Gråsten at der ellers ville hænge en skatte betaling   til forbrugerne hvis man ikke gør så? 











Måske er det de nuværende fjernvarmeforbrugere i Sønderborg Fjernvarme A.m.b.A  som også bliver de store tabere,  ikke mindst når det gælder indflydelsen, hvis fusionen går igennem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar