onsdag den 10. januar 2018

Prins Henriks fødselsdag i 2017, var ikke en god dag for en 41 årig mand der stammer fra KOSOVO


Fik i dag onsdag den 10.januar 2018, en dom på 30 dages fængsel, samt udvisning af Danmark med et  indrejseforbud i 6 år ved Retten i Sønderborg.

GRÆNSEKONTROL:  Den 11. juni 2017 kl. 0:20, blev en bil med to personer,  ved grænseovergangen  på motorvejen i Padborg, vinket ind af hjemmeværnet  til nærmere kontrol af  de i bilen sig befindende  personer. De to personer, var mand og  hustru, som havde været til en fest hos nogle familiemedlemmer i Tyskland  og nu var på vej hjem til Fredericia.  


Paskontrollen blev  foretaget af en politibetjent. Men inden han modtog passene fra  konen, som var chauffør på bilen, manden var passager og sad på  forsædet. Steg  manden ud af bilen og virkede meget oprevet og hidset. Betjenten bad  ham slappe af og  sætte sig ind i bilen igen. Og det gjorde han. Betjenten  modtog herefter  passene, og gik over i skurvognen for at kontrollere dem  i Kriminalregistret.  En anden betjent,  var trådt hen til bilen, han havde fulgt optrinnet med den første betjent. Bildøren bliver nu  lukket op på klem, af den tiltalte og der bliver sagt nogle ubekvems og skældsord  bl.a. Jeg knepper dig/ jer. Og det udvikler sig, og en tredje betjent kommer til, og manden, som nu er meget aggressiv, fortsatte verbalt og  smider om sig med skældsord  til politibetjentene, bliver så taget ud af bilen, anholdt  og  lagt i  håndjern og ned  i gruset. Senere da han fortsat ikke har beroliget sig  vælger betjentene at føre  ham 30 meter væk og han  bliver lagt på et græsareal. Men han råber fortsat om sig med skældsord og trusler om at slå betjentene ihjel. Og spytter på den en af betjentene, som kontrollerede passene. 
Politiet  vælger at rekvirere  transport bil, for at køre manden til politistationen i Aabenraa. To af betjentene tager med i vognen. Men også undervejs i bilen fortsætter manden med trusler og skældsord, og siger  til den ene af  betjentene : Jeg finder dig, jeg har været soldat i Kosovo. Fremme i Aabenraa  bliver han  indsat i  arresten.

Manden der stammer fra Kosovo, og har haft asyl i Danmark via den særlige lov om  asyl for flygtninge fra Eks Jugoslavien - fra 2000 til 2009, men har pt. ingen opholdstilladelse. Han havde advokat Mikel Holsteen Cramer, Stage Advokaterne, som sin  forsvarer. Den anklagede  valgte  at udtale sig i retten hvilket retsformanden dommer  Kim Grunnet forinden havde forklaret, han som anklaget ikke var forpligtet til. Og  anklageren Mads Olesen Syd og Sønderjyllands anklagemyndighed, bad ham skildre forløbet. Og manden forklarede,  at han sammen med sin  kone havde været til en fest i Tyskland hos familien og var på vej hjem.

 Han  kunne  huske de blev stoppet ved grænsen og politiet  vil se passene. Han mente at erindre  at  betjenten havde sagt at han  skulle  skrue ned for musikken. Men fra dette tidspunkt kan han ikke huske noget før han vågner op i arresten i Aabenraa  næste morgen. Han kunne ikke huske om han var sur eller havde spyttet. Konen som også var tilstede i retten kom  med enkelte korrektioner, men blev af  retsformanden bedt om at tie, da hun ikke var anmeldt som vidne i sagen.

De tre betjente, som var involveret i sagen, var alle indkaldt af anklageren som vidne. Og de kunne alle bekræfte  at der var blevet fremsat trusler og udtalt skældsord og spyttet. Nogen havde erindring om ordene  mere klart stående  end andre. Men der var stort sammenfald i betjentenes  beskrivelse af hændelsesforløbet ved grænseovergangen og om  transporten i  bilen til Aabenraa.  Forsvareren forsøgte flere gange, at  pille ved betjentenes forklaringer, for at fremme den opfattelse at anholdelsen var sket uden grund, faktisk ulovlig. Måske provokeret  frem af betjenten(e).

Tidligere straffet.
Den 41 årige mand er ikke et ubeskrevet blad i  DK-politiets annaler, det kom  frem da anklageren fremlagde den indhentede straffeattest. Han har indtil nu fået 225 dages  frihedsberøvelse  til delt i DK  retssystemet. Og har en appelleret dom, som lyder på 9 mdr.  (270 dage) liggende i retssystemet, en sag som skal gen bedømmes i Landsretten senere i år. Og ville ikke få indflydelse på dommen, som nu skulle afsiges i retten i dag. 
Den anklagede har konen en 19 årig søn, samt hans far boende i Danmark. Men arbejder og opholder sig i  mindst halvdelen af tiden i Makedonien hvor han har et firma som bygger huse. 

Anklageren Mads Olesen krævede 30 til 40 dages ubetinget fængsel og ubetinget udvisning. Han har ikke lovligt ophold i Danmark gjorde anklageren opmærksom på.

Forsvareren  Mikel Holsteen Cramer mente at anholdelsen var sket ulovligt, og  krævede frifindelse  respektive, en   straf på 20 dage og betinget udvisning.

DOMMEN: Domsmandsretten fulgte  næsten anklageren, og idømte  den 41 årige mand  30  dages fængsel og ubetinget udvisning med  6 års indrejseforbud.  Dommeren begrundede bl.a.  dommen med at politiet  kun havde gjort sit arbejde, og den tiltale ikke havde fulgt  anvisningen fra politiet. Som havde haft til opgave at kontrollerer passene. 

Efter samråd med sin forsvarer valgte den dømte, at appeller sagen på stedet til frifindelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar