tirsdag den 2. januar 2018

Burger King overfaldet er blevet til en retsag om grov-vold.



Overfaldet på en medarbejder ved Burger King i Sønderborg, i maj sidste år, var for Retten i Sønderborg på rettens første arbejdsdag  i det nye år.


RETSSAG: På anklagebænken sad tre  af anden etnisk  herkomst, som havde været på Burger Kings  adresse, for at købe  drive in mad  Da de havde afgivet  bestillingen ved lugen, var de kørt frem til vente båsen, hvor de senere  skulle modtage det bestilte og betalte mad. Den overfaldne  bragt maden ud til bilen og gjorde  opmærksom på, at de  i bilen befindende  personer skulle fjerne noget hvidt skum på en låge, som de kort  forinden, ifølge,  de  personer som befandt sig bag dem i bil køen, havde set de havde smurt på.  Inden   de kunne få deres bestilte mad. Det nægtede  at fjerne det hvide skum  og  krævede  deres penge tilbage.

Den  overfaldne medarbejder,  gik tilbage  for at  lade madbonen gå retur, og kom efterfølgende tilbage til bilen, hvor der kom til at udspinde sig en ord krig blandt andet med skældsord på arabisk, imellem den overfaldne og primært chaufføren i bilen. Men de havde fået deres penge retur. Og medarbejderen gik tilbage til restauranten, men inden han nåde at  komme indendørs, hører han at bildørene går op, og  han  blev efterfølgende mødt af et knytnæveslag i  tindingen  udført af chaufføren i bilen. Den overfaldne slog igen, men fandt sig dog  senere  liggende på  jorden, med chaufføren  oven på. Som slog videre og slog hovedet ind  imod en betonklods. En betonklods  hvortil en hoppeborg var  fastgjort på p-pladsen. Den anden af de to  øvrige i bilen sparkede ham i ryggen og maven. På et tidspunkt ta´r den ene  en stol  af jern og træ, og hæver den op over hovedet for kaste den på den overfaldne. Men  det skulle, ifølge den overfaldne,  være blevet forhindret af den ene  af de tre fra bilen.  



Derefter havde de tre skyndsom forladt Burger Kings p- plads i deres bil. Et vidne,  en arbejdskollega til den overfaldne, havde  set overfaldet delvist, men mente at stolen var blevet smidt, efter den overfaldne,  ud over dette, stemte forklaringer  overens.  Forsvarerne for de tre anklagede var  Advokat  Mikkel Cramer, Stage Advokaterne København, Advokat   Nima Nabipour , København CPH LEX Advokater  og den lokale  advokat Jørn B. Svanberg Advokaterne Kongevej  Sønderborg. 

Ingen af de anklagede ønskede at  afgive forklaring i voldssagen udover navn og fødselsdag. Så man havde alene  vidne forklaring at støtte sig til.  

 Og det er måske også årsagen til at retten blev udsat, da et vidne var udeblevet uden grund. Der var i den  anledning en pause i retsforhandlingen, hvor anklageren far Syd og Sønderjyllands Politi  forsøgte at få fat i vidnet. Og efterfølgende hvor retten tog stilling til om  sagen kunne føres til ende uden dette vidne. Hvilket forsvarerne   billigede. 
Men Anklageren fastholdt vigtighed af at høre vidnet. Hvilket retten også fulgte.   
Den overfaldne havde advokat  Carsten Højer med som bisidder. Den ene af overfaldsmændene have des foruden en sag omkring indbrud og tyveri kørende parallelt, i denne  sag erklærede den tiltalte sig delvis skyldig i indbruddet, men var dog ikke enig  omkring de genstande der var stjålet og værdien.


Retten blev udsat, for at  vidnet kunne  blive anholdt til et kommende retsmøde i sagen, hvor skyldsspørgsmålet og straffen forventes afgjort for alle tre. I retslokalet var der  flere personer med tilknytning til de anklagede tilstede . De anklagede er  mellem 18 til 20 år



Fakta:

Straffelovens § 244 er den man kalder den  ”milde volds-paragraf”   som omhandler  simpel vold. Den ”milde volds-paragraf” bruges  fremdeles  i sager om gadevold eller vold på  værtshus o.l.  Strafferammen i den ”milde volds-paragraf” er fængsel i op til 3 år, men ligger som regel   på 30-60 dages fængsel.
Ved grov vold, som tiltalen i denne sag lyder på,  går strafferammen  efter straffelovens § 245 – legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, som har en strafferamme på op til  6 år.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar