tirsdag den 19. november 2013

Byråds og regionsvalget i gang i Gråsten.



Reinar Petersen  var den første vælger som  kunne lægge sine stemmesedler l i valgurnerne gul til regionsvalget og hvid til Byrådsvalget

GRÅSTEN: Valghandlingen i Gråsten i Ahlmannsparkens cafeteria, blev indledt præcis klokken 9:00 under ledelse af byrådsmedlem Preben Storm (S).  Han erklærede  valget for åbent forinden ellernærmere samtidig  havde  en vælger efterset urner og stemmebokse for stemmesedler og en anden vælger var i gang med få udleveret stemmeseddel . Åbningen foregik en smugle kaotisk, når man har valg åbninger i erindring som tidligere  borgmester Bendt Olsen  foretog lidt mere ”rituelt” ved tidligere valg. 
 

Der blev hurtig kø ved de to valgborde,
hvor der i modsætning til tidligere valg,
var muligt at få udleveret stemmesedler
ved begge valgborde, uanset der stod
 valgbord 1 eller 2 på det tilsendte valgkort

Men al begyndelse er svær. Vælgerne fik en mamut-stemmeseddel  udleveret, og det viste sig at være en god idé at orienterer sig på de ophængte stemmesedler  forinden man gik i stemmeboksen, hvor stemmeseddelens omfang og størrelsen på boksens skriveflade gjorde opgaven med at finde den ønskede kandidat lidt mere vanskeligt, og så med to stemmesedler. 




Jane Steg (s) tæller stemmesedler op inden valghandlingen går i gang.

Der var travlhed inden valghandlingen kunne gå i gang, hvor der blev holdt mandtal på de leverede stemmesedler  til valgstedet.

Der er i alt 17 valgsteder i Sønderborg Kommune
Finn Christensen (s) og Engelbrecht  udleverede stemmesedler ved valgbord 2