tirsdag den 12. marts 2019

Fordobling af gasoplaget, ændring af adressen og biomassens sammensætning samt leverandører, krævede nye godkendelser af Sønderborg Kommune, til Kværs første biogasanlæg.

Det er en lignende gasmotor fra firma Jenbacher model  320 som bliver
hjertet i anlægget på Buskmosevej . pr foto



GRÅSTEN/ Kværs: Imens  mange i området taler om det gigantiske biogas anlæg, som efter planen kommer i høring den 18. marts og  som skal opføres ved Snurum,/ Kværs. Er der  faktisk  allerede etableret et noget mindre anlæg  ved gårdejer Wildenschild  ved Buskmosevej, som fik tilladelse tilbage i  2018. Og et ønske fra ejergruppen i KW Energi A/S, der ejer og driver anlægget,  hvor Gunnar Wildenschild, Kværs er hovedaktionær  og  med investor Thomas Krag Burba, Barsmark sammen med  Pedersen familien i Dynagro Svineproduktion I/S  Kielsbjerg, Bovrup, om en udvidelse af gasoplaget til det dobbelte, samt ændring af  den tilførte biomasses sammensætning, dog med en fastholdelse af den årlige produktionsmængde. Og dertil kommer en ændring af hjemadressen for anlægget fra Buskmosevej 39 til Buskmosevej 37A. 

De fire (grønne)  gasbeholdere  som i den første tilladelse kun var to.  Foto Høringsmaterialet.

Sønderborg Kommune har i den anledning ikke sendt mindre end tre høringer i omløb, med indsigelsesfrist til den 5. april 2019 som sidste  frist for at fremkomme med indsigelse imod de givne tilladelser af Sønderborg Kommunen.






Link til hørings materialet:

1. høring:

2. høring

3 høring:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar