lørdag den 9. marts 2013

Pårørende skal inddrages i behandling og tilbud


Gråsten Plejehjem



Pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune: 

 
Når dine gamle forældre får brug for hjemmehjælp for at kunne klare hverdagen, er det vigtigt, at de pårørende – familie eller måske nære venner - inddrages aktivt i overvejelserne af, hvilken pleje eller hjælp, der er brug for. Det samme gælder, når det er tid til at flytte ind på et plejecenter, eller hvis et ungt menneske med hjerneskade skal flytte ind på et botilbud. Børn, forældre, søskende og nære venner kender borgeren bedst, og kan bidrage med viden om, hvad der er godt og mindre godt for den pågældende.

Ud fra denne viden har socialudvalget i Sønderborg Kommune netop vedtaget en pårørendepolitik, der skal styrke samarbejdet mellem borgere, pårørende og medarbejdere på det sociale og sundhedsmæssige område i Sønderborg Kommune. Samarbejdet skal ske i en åben dialog med alle parter og et af målene er, at samarbejdet skal tage udgangspunkt i den enkeltes ret til selvbestemmelse.
- Mange pårørende ønsker, at følge forældrenes eller børnenes liv tæt og de kan bidrage med vigtig viden om deres livshistorie og præcise behandlingsbehov. 
Jørgen Jørgensen,
formand for Soci-
al-udvalget  ( SF)
foto: Sønderborg
Kommune

Hvad gør dem glade og, hvad gør dem kede af det. Det er en vigtig viden for personalet, der fremover skal stå for pleje og hjælp til borgeren. Denne proces skal ske med udgangspunkt i værdierne nærvær, tryghed og respekt med afsæt i den enkelte borgers ønske og behov, siger Jørgen Jørgensen, formand for socialudvalget i Sønderborg Kommune.

Nu skal den overordnede pårørendepolitik konkretiseres og føres ud i livet på alle områder, bl.a. i hjemmeplejen, på plejecentrene, i handicapafdelingen, psykiatri- og udsatteafdelingen, tandplejen og træningsenheden. Alle steder skal udmøntningen ske i overensstemmelse med de særlige behov som borgerne har på de forskellige områder.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar