lørdag den 2. marts 2013

Man kan få lov til at betale skat af herlighedsværdien, men man ejer den ikke?




POLITIK/ Broager: Formanden for teknik og miljøudvalget vores ven Peter Hansen, har udtalt ifølge Jydske Vestkysten: ”Jeg har forståelse for at folk kan være kede af, at miste udsigt. Men jeg er også nød til at sige: Man ejer ikke sin udsigt.”


Vores ven Peter Hansen
Men hvorfor skal man så betale skat  af  herlighedsværdien, som ofte  er der,  fordi man har en udsigt -  måske til vand, og som bevirker en noget højere ejendomsvurdering,  og som der så betales skat af? Når man ikke ”ejer” den? Nogle grunde er jo netop blevet udbudt af kommunen eller andre  på attraktive steder, og måske også til en forhøjet grundpris på grund af herlighedsværdien på stedet.  

Når man så senere fjerner udsigten, ved at give tilladelse til yderligere udbygning af et område,  tager man jo den værdi, som man har fået penge for en gang, uden  at give erstatning, og kan  sælge den på ny.  Men er det retfærdigt og rimeligt?


Besluttet i Byrådets møde den 27. februar,  vedr. vedtagelse lokalplan for Mariehøj i Broager, hvor der nu kan bygges 26 boliger af privat investor. Lokalplanen blev vedtaget med 30 for og 1 i mod det enlige byrådsmedlem som stemte imod var  Erik Lorenzen fra (Fæ) listen  Slut –prut.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar