onsdag den 20. marts 2013

Måske lys i sigte for danske chauffører?





Særtælling  viser,  færre  ”danske”  lastbiler, som kører under udenlandsk flag. 





Betydning – vort område: Efter at udflagningen af lastbiler gennem de seneste år er vokset, er der nu sket et fald i antallet af lastbiler, som danske vognmandsvirksomheder har indregistreret i udlandet. Det viser helt nye tal fra den særtælling, som brancheorganisationen ITD hvert år foretager blandt alle vognmænd med datterselskaber i udlandet.

I februar 2013 var der 3.298 udflagede lastbiler. Det er et fald på cirka 4 procent i forhold til 2012, hvor der var 3.432 udflagede biler. Rekorden var i 2008, hvor 3.598 danskejede lastbiler var indregistreret i udlandet.

Faldet i danskejede lastbiler er især sket i Baltikum, Tyskland og Luxemburg, mens antallet af danskejede lastbiler med polsk nummerplade i det forgangne år er vokset med 13 procent til i alt 712. Udflagning til andre skandinaviske lande er uændret, mens tallet er faldet med 18 procent i øvrige lande.

Det er fortsat i Tyskland, at langt de fleste udflagede biler er indregistreret. 51 procent af de udflagede lastbiler, har tysk nummerplade. Polen er på andenpladsen med 22 procent.







.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar