torsdag den 7. marts 2013

Senior-råd nedlægges





Ifølge pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune, skal der i oktober være valg til ældrerådet. Som bliver på ni medlemmer – mod hidtil syv. Til gengæld  har man besluttet, at de to seniorråd nedlægges.
Rita Nielsen, formand for ældrerådet  fortæller at seniorrådene  er ikke lovpligtige, og nedlæggelsen af dem er besluttet i fuld enighed med seniorrådene. Rådene har været værdifulde og haft en god funktion i en overgangsperiode lige efter kommunesammenlægningen, men efterhånden føler vi os harmoniseret og godt nok repræsenteret, også geografisk, via ældrerådet alene slutter Rita Nielsen, Augustenborg udtalelsen er faldet i forbindelse med, at rådet har udarbejdet sin årsberetning.
Annemi Christesen Gråsten, har indtil nu siddet
 i Seniorrådet Syd-Jylland. Rådet som nu bliver nedlagt.
TRE OPSTILLINGSMØDER
I forbindelse med valget til et nyt ældreråd er det besluttet, at der inviteres til tre opstillingsmøder rundt i kommunen i løbet af maj måned. Selve valget foregår med brevstemmer i oktober, og det nyvalgte ældreråd træder i funktion fra årsskiftet på samme måde som det nye byråd, som der er valg til i november.
Ældrerådets årsberetning i øvrigt bærer præg af, at rådet i 2012 har ønsket at sætte mere fokus på demens og mere synlighed omkring arbejdet i ældrerådet. Det har bl.a. udmøntet sig i, at ældrerådet inviterede til en temadag på Sandbjerg Gods, hvor 200 deltagere fik mere viden om arbejdet i et ældreråd, og ligeledes havde rådet succes med at invitere til teater om demens, da forestillingen ”Alle bliver ældre” blev vist på Sønderborg Teater. 

DEMENSINDSATSEN HAR FÅET ET LØFT
-Vi føler, at demensindsatsen i kommunen har fået et godt løft med etableringen af demens-teamet, med ekstra specialuddannelse af personalet inden for demens og med etableringen af flere pladser, som er særligt indrettet til svært demente. Behovet på områder stiger, men jeg synes, kommunen er på omgangshøjde i forhold til at imødegå dette behov,  slutter  Rita Nielsen. 
De øvrige medlemmer af Ældrerådet er: 

Eluf Nielsen,Fruenskær 7 , Sønderborg, Dagny LarsenHumlehaven 1  Sønderborg
Svend Aage Janum,  Stegeroddevej 10,  Gråsten, Inger Løvschall Strandvej 1C, st.th. Sønderborg
Dorthe Sørensen, Kobberholmvej 33 Gråsten, Poul Jørgensen, Dyssevænget 40 Nordborg

2276 stemmer fik  Inge Løvschall  ved valget i 2009 og Rita Nielsen på 2., pladsen med 1152 øvrige stemmer Dagny Larsen, Sønderborg, 949 stemmer, Dorthe Sørensen, Gråsten, 861 stemmer, Svend Aage Janum, Gråsten, 811 stemmer. Øvrige er indtrådt som suppleanter i løbet af perioden.




         

Ingen kommentarer:

Send en kommentar