lørdag den 2. marts 2013

Sønderborg Kommune i god dialog med landmænd



Mødebillede (Foto:Sønderborg Kommune)

Pressemeddelse Sønderborg Kommune:
Torsdag den 21. februar var knap 50 landmænd var samlet til informationsmøde på Rådhuset i Sønderborg. Mødet var arrangeret af Landbrugsafdelingen og på dagsordenen var emner som offentliggørelse af tilsynsrapporter og flere miljøtilsyn. Det kunne trække folk af huse.
Udsigten til at tilsynsrapporter fra miljøtilsyn fremover bliver lagt på internettet optog de fremmødte. Flere efterlyste muligheden for at få lov til at kommentere myndighedens vurdering. Landbrugsafdelingen spurgte også til de fremmødtes holdning til offentliggørelse. Det gav en god dialog og flere gode pointer, som Landbrugsafdelingen tager med i det videre arbejde.

Vi synes, at arrangementet er rigtig godt, men vi er ikke så glade for budskabet, som en af de fremmødte landmænd sagde efter mødet. Han hentydede han blandt andet til de nye regler om offentliggørelse af miljøtilsynsrapporter.
På mødet oplyste Landbrugsafdelingen også om nye regler for gyllealarmer og barrierer omkring gyllebeholdere, som ligger tæt på vandløb. Hvis reglerne ikke er opfyldt, kan det få økonomiske konsekvenser for landmanden.




Det vil vi gerne oplyse om på forhånd. Skulle der være en enkelt, som ikke har fået det ordnet endnu, kan det stadig nås - til gavn for både miljøet og landmandens egen økonomi, siger afdelingsleder af Landbrugsafdelingen Else Libach Hansen.
Der var også en kort gennemgang af mulighederne for at ændre sit dyrehold via anmeldeordningerne. Desuden blev reglerne for revurdering af miljøgodkendelser gennemgået.
- Jeg er rigtig glad for, at Landbrugsafdelingen går i dialog med landmændene, når der kommer nye regler. Det er en rigtig god anledning til at forklare, hvad reglerne går ud på, og afklare tvivlsspørgsmål, siger Peter Hansen, formand for teknik- og miljøudvalget.

En evaluering af mødet viste, at mere end halvdelen af deltagerne syntes, at arrangementet var over middel. Det kunne formanden for LandboSyd, Mogens Dall også skrive under på:
- Det her arrangement kan andre kommuner lære noget af, sagde Mogens Dall.
- Det kneb med at få afsluttet mødet indenfor tiden. Det tager vi som udtryk for den store interesse.

Så vi arrangerer et nyt møde, når vi har nye informationer til landmændene i Sønderborg Kommune, siger Else Libach Hansen.
Mødet var en gentagelse af et tilsvarende arrangement sidste år, der også var en stor succes med mange fremmødte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar