torsdag den 8. december 2016

Nu skal det åbenbart hastes igennem..





DEN PRIVATE EJENDOMSRET: På dagsordenen den 13. december 2016, har Teknik og miljøudvalget planerne på en  BIO-gas anlæg i Blans. Hvor der skal besluttes Igangsættelse af VVM-proces for etablering af biogasanlæg i Blans og det går ud over en landmand som skal  afgive 60 t. kvadrameter landbrugsjord.
 Nature Energy Blans har anmeldt et projekt for opførelse af et fælles biogasanlæg, beliggende Langbro, Blans indenfor et 10 hektar stort område, som Sønderborg Kommune i Kommuneplan 2013-2025 har udlagt til placering af biogasanlæg. Området er beliggende i landområdet ca. 600 meter sydvest for Blans By. Der er ikke udarbejdet lokalplan for området, og projektet kræver, at der udarbejdes en lokalplan. Biogasanlægget etableres med ind/udkørsel til Langbro. Anlægget skal behandle op til 600.000 tons organisk biomasse pr. år med et forventet gasudbytte på op til ca. 16 mio. m3 bionaturgas.Projektet kræver, at der udarbejdes en VVM-redegørelse. Formålet med VVM-redegørelsen er at sikre, at der gennemføres en vurdering af virkningerne på miljøet, som grundlag for beslutningen om at give eller afslå tilladelse til anlægstyper, der kan påvirke miljøet væsentligt.Sagen forelægges teknik- og miljøudvalget med henblik på, at byrådet kan godkende en igangsætning af VVM-processen.Endvidere indstiller forvaltningen til teknik- og miljøudvalget, at udvalget godkender, at der udarbejdes lokalplan for området.Det er byrådet, der har beslutningskompetencen for så vidt angår pkt. 1, 2 og 3 jf. delegationsplanen.

Nature Energy Blans er ejet  af Nordfyns Kommune,  Bogense  Nyborg kommune, Svendborg kommune, Middelfart kommune, Kerteminde kommune, Assens kommune,Faaborg-Midtfyn kommune og  ODENSE KOMMUNE det er til et halvoffentlig selskab en landmand i Blans  skal aflevere jord  til.  Og det hjælper   valgte byrådsmedlemmer  i Sønderborg Kommune med til!




RELEVANTE artikler:





Ingen kommentarer:

Send en kommentar