torsdag den 1. december 2016

Gårdejer kan komme til at afstå 60.000 kvadratmeter



Kortmaterialet fra  bilag til behandlingen i Teknik og miljøudvalget.


UKRÆNKELIGHED?: Ejendomsretten er åbenbart ikke ukrænkelig, derfor har den nye  V-LA-K regering, også på tapetet: Sikring af den private ejendomsret ,  som man skriver: Regeringen ønsker at sætte borgeren før systemet. Regeringen vil derfor – som aftalt i Aftale om Danmark i bedre balance – foretage en undersøgelse af planlovens ekspropri­ationsbestemmelser. I forlængelse heraf vil regeringen se positivt på muligheder for at forbedre borgernes retssikkerhed ved ekspropriation. 

Det er måske foregribelsen af en ændring, at  man har indkaldt til hastemøde i Teknik og Miljø udvalget i Sønderborg Kommune, hvor der på dagsordenen  er en ekspropriering  af et areal til en privat aktør i Ulleup / Blans området.

 Arealet tilhører gårdejer Jørgen Kristiansen, som ikke ønsker at sælge  landbrugsjorden, til det påtænkte formål, som er opførelsen af  privat et biogasanlæg.  Arealet  som den private aktør ønsker at købe er på 60 tusinde kvadratmeter. I et svar til NG. Natur Energy Biogas A/S har  gårdejeren  igennem sin rådgiver  skrevet at han kun vil afstå hvis kommunen beslutter at eksproprierer. Så det kan måske komme en debat på mødet om ukrænkelighed, borgeren før systemet. Eller bliver det bare vinket igennem?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar