torsdag den 19. november 2015

Skade på Egernsundbroen




GRÅSTEN: Egernsund broen bliver spæret på grund af reparation fra onsdag den 25. november 2015 og til og med  fredag den 27.11.2015 begge dage fra og til klokken 9:00 for gennemsejling, som kræver åbning af broklapperne.

 Det er en løftecylinder, som er blevet beskadiget- slidt. Der er i alt 4 af slagsen på Egernsund Broen. Slitagen  er så alvorlig på cylinderen , at den skal udskiftes  så snart det er muligt og der så om 6 dage. 

Tilføjelse: 

De fire massive jerncylindre på tre-fire meter i længden, ca. 40 cm i diameter og en vægt på 3,5 tons som løfter Egernsundbroens tunge broklapper op, når skibe skal passere. Der sidder to i hver klapkælder. Der har de siddet nærmest urørt, siden broen blev bygget midt i 60’erne.

Øvrige cylindre udskiftes efter tur.

Men nu trænger de til udskiftning, og den vil foregå med én ad gangen over de næste måneder. Den første skiftes i næste uge med en anden, vi havde på lager. Nye cylindre koster ca. 200.000 kr., men da vi kan renovere de nuværende for ca. det halve, vælger vi at renovere dem én ad gangen. Altså renoveres den, vi tager op nu, i løbet af de næste 14 dage, og sættes ned i stedet for den, vi tager op som nummer to – og så fremdeles. Derved får vi den fjerde cylinder i reserve, men foreløbig renoverer vi den ikke, for hvis der igen går 50 år, inden de trænger til udskiftning eller renovering, kan meget se anderledes ud til den tid, siger Holger Duus, ingeniør i Sønderborg Kommune med ansvar for bl.a. broerne.



Fremgangsmåden indebærer, at der fire gange i løbet af den kommende tid vil blive foretaget spærring for sejlende.



Trafikken på broen ventes kun generet en smule mandag aften. Således foretages der en længere broåbning ved 20-tiden, når den nye cylinder skal hejses ned i klapkælderen, og igen lidt senere, når den gamle skal hejses op. På tirsdag er der normalt drift af broen, mens udskiftningen forberedes i klapkælderen.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar