onsdag den 25. november 2015

Sønderborg Ungdomsråd holdt møde med borgmesteren












En musikfestival, kollektiv transport og sprogcafé var nogle af de gode idéer som ungdomsrådet forelagde borgmesteren.

Det var en bred vifte af emner, der blev talt om, da Sønderborgs nye ungdomsråd holdt møde med borgmester Erik Lauritzen i byrådssalen på Sønderborg Rådhus.

”Vi er glade for, at vi må komme og snakke med dig,” sagde formand for ungdomsrådet Renata Palivonaite til borgmesteren. ”Det er dejligt, at der er opbakning til vores arbejde,” fortsatte hun.

Ungdomsrådet blev stiftet den 28. oktober i år og tæller indtil videre otte medlemmer.  Formålet med dagens møde var at udveksle idéer om, hvordan man kan gøre Sønderborg Kommune til en bedre kommune at bo i.

”En af Sønderborg Kommunes udfordringer er at få unge til at blive her efter deres uddannelse. Vi vil også gerne have flere til at flytte hertil, ” sagde borgmester Erik Lauritzen.

Snakken gik hurtigt lystigt i byrådssalen, og der kom mange konkrete idéer på bordet. Rådsmedlemmerne Patrick Holst, Ina Zentner og Anna Rebien Lund efterlyste blandt andet flere kulturelle tilbud og aktiviteter, der passer til en studerendes økonomi.

Kollektiv transport var også på programmet. Rådet påpegede, at det er svært at komme rundt udelukkende med bus, hvis man bor udenfor Sønderborg. Flere og hyppigere busser er et stort ønske blandt mange gymnasieelever.

Ungdomsrådet kunne godt tænke sig at arrangere gratis kulturbegivenheder f.eks. en musikfestival med lokale bands og en sprogcafé, hvor udenlandske og danske studerende kan mødes og blive bedre til at tale hinandens sprog.

”Det er dejligt, at de unge vil engagere sig i lokalområdet og fællesskabet,” sagde borgmester Erik Lauritzen efter mødet og fortsatte, ”I byrådet har vi brug for at få input fra de yngre generationer.”


Ingen kommentarer:

Send en kommentar