fredag den 20. november 2015

120.000 uddelt





GRÅSTEN: Seks udenlandske studerende har fået legater fra BHJ-Fonden. Ved november – uddelingen har BHJ-Fonden , som består af  grundlæggerne og tidligere ejere af Peter Holm hunde fodderfabrik, Svend Beck, Peter Holm og Vagn Jacobsen  i Gråsten, senere BHJ, har ydet seks legater på hver 20.000 kroner til udenlandske studerende til studier ved én af de engelsksprogede uddannelser ved Syddansk Universitet i Sønderborg.

Modtagerne er:

- Matej Simurda fra Tjekiet til civ.ing. uddannelsen i Mekatronic
- Matija Gorsic fra Slovenien til civ.ing. uddannelsen i Mekatronic
- Theresa Nichols fra U.S.A. til master uddannelsen i IT product design
- Elisabete Ibarguren fra Spanien til master uddannelsen i Innovation & Business
- Martina Bezchlebova fra Tjekiet til cand.merc-udd. Business Relationship Management
- Veronika Geschwandtnekova fra Slovakiet til cand.merc-udd. Bus. Rel. Management

Modtagerne er studerende der alle har en bacheloruddannelse med fra hjemlandet og nu tilbringer 2 år med studier på kandidat- / Master – uddannelser ved SDU i Sønderborg.

Flere af modtagerne har allerede via deres legat-ansøgning givet udtrykt for, at de, hvis der viser sig mulighed for det, gerne efterfølgende vil arbejde nogle år i én af områdets virksomheder, inden de drager videre i deres karriere rundt i verden. Flere af dem vil også gerne have et studiejob mens de studerer.

Hele formålet med at BHJ-Fonden uddeler disse legater- normalt 12 til 15 stykker pr. år - er netop at give områdets virksomheder mulighed for at kunne rekruttere kvalificerede og højt uddannede internationalt orienterede medarbejdere. Når disse legatmodtagere er færdig med deres uddannelse efter at have boet og studeret i området i minimum to år, er de ofte meget motiveret for at gå ind i én af områdets virksomheder. Flytter de efterfølgende fra området igen, vil mange af dem blive gode ambassadører for Sønderborg og for Danmark, dér hvor de så kommer hen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar