torsdag den 12. november 2015

Gæstedagplejeordningen fortsætter





GRÅSTEN: Forældre der ønsker at gøre brug af gæstepasningsordningen i Sønderborg Kommune vil fremadrettet fortsat kunne gøre brug af tilbuddet. Det har Børne- og Uddannelsesudvalget valgt at indstille til byrådet, efter dagens udvalgsmøde.

Børne- og Uddannelsesudvalget har haft drøftelser om, hvorvidt gæstepasningsordningen kunne effektiviseres, da tallene viste, at der er en overkapacitet af pladser i forhold til forældre, der rent faktisk bruger tilbuddet. Forslaget blev sendt i høring, og efter at have gennemgået høringssvarene er man fra politisk hold enig om, at gæstepasningsordningen fortsætter, men at det fra 1.7.2016 bliver de enkelte forældrebestyrelser, der får tildelt ansvaret for at organisere gæsteplejeordningen i de enkelte dagtilbudsområder.
Erik Lorenzen

”Jeg mener det er en god løsning, som vi er nået frem til. I stedet for at vi som politikere dikterer de enkelte områder, hvordan ordningen skal administreres, lægger vi det i stedet ud til forældrene, som får mulighed for at se nærmere på de forskellige behov der er i kommunen, og lægge planer ud fra det,” fortæller Erik Lorenzen, formand for Børn – og Uddannelsesudvalget.



Byrådet besluttede i 2014 et effektiviseringskatalog, hvor et af elementerne var en effektivisering af den kommunale dagpleje med én million kroner i 2016 og 2 millioner kroner i 2017. En effektivisering af gæstepasningsordningen blev her bragt i spil, da ordningen – selvom brugerne er glade for den – har en overskydende kapacitet, som forældrene ikke benytter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar