mandag den 2. september 2019

Vold på værtshus i Gråsten endte med fire anklage punkter ved en domsmands ret i Sønderborg idag.






GRÅSTEN: Volden skete i forbindelse med et slagsmål på et værtshus i den indre by i Gråsten, den 29 juni  i år ved 16:30 tiden. Den tiltalte 55-årige var på værtshuset, sammen med sin hund. På et tidspunkt bad bartenderen den tiltalte om at forlade værtshuset, fordi han var støjende og provokerede. Men det var den tiltalte ikke til sinds, og derfor valgte en af stamgæsterne at hjælpe til, og det endte med at den tiltalte slog stamgæsten utallige gange og det med en hundeline viklet omkring hånden og med knyttet hånd. Efter to kraftige afsluttende slag ved baren i hovedet på stamgæsten, forlod den tiltalte værtshuset. 


Halvanden time senere blev han anholdt på Slotsbakken i Gråsten. Han var provokerende usamarbejdsvillig og blev lagt i håndjern og på turen ud til politistationen i Sønderborg både sparkede han den ene betjent i ryggen og udtrykte sig truende verbalt. På politistationen forsatte de verbale trusler og her sparkede han også den ene betjent på skinnebenet.

Til at dokumenterer forløbet havde anklageren fra Syd og Sønderjyllands Politi indkaldt stamgæsten og  bartenderen, samt de to politibetjente som havde fortaget anholdelsen.
Endvidere var der snapshot fra værtshusets  overvågningskamera, som viste hændelsesforløbet omkring volden. Desforuden fotos af  ansigtet på stamgæsten som havde fået et  tocifrede antal slag i ansigtet. Samt billede af  den ene betjents skinneben hvorpå han var blevet sparket af tiltalte. Der var tillige en godt 3 minutter lang lydsekvens optaget, på mobilen ,af den ene betjent i patruljevognen, da den anklagede fremsatte  truslerne under køreturen til Sønderborg Politistation.



Forsvarer for den tiltalte advokat Erik Schøt-Bæk, Haderslev erkendte på sin klients vegne at klienten havde slået to gange, men krævede frifindelse for vold mod betjentene og  de påståede fremsatte trusler.

Den anklagede var villig til at besvare spørgsmål,  også efter at dommer Kim Grunnet, havde gjort ham bekendt med at det var han ikke forpligtet til. Det blev en noget usammenhængende forklaring om hændelserne som førte til volden hvor tiltalte flere gange blev foreholdt hvad han havde sagt til politirapporten. Men det kneb med at huske forløbet og hvordan der var blevet slået. Den tiltalte var sikker på at stamgæsten ikke havde slået ham men kun skubbet.

Efter den anklagede kom den forurettede, stamgæsten i vidneskranken, og han kunne berette om skaderne i ansigtet, som havde ført til at han ikke kunne barberer sig i tre uger. Hændelserne op til slagene kunne han ikke mere huske præcis og derfor blev afhøringsrapporten som var lavet i forbindelse med volden, læst op af anklageren. Stamgæsten havde advokat med i retten som fremlagde erstatningskrav på sin klients vegne.
Da det blev bartenderens tur til at afgive vidneforklaring, kom der styr på hændelserne, hun kunne berette om hvordan stamgæsten havde fået 10 til 20 slag i ansigtet af den tiltalte og efterfølgende havde den tiltalte slået stamgæsten kraftig to gange i ansigtet med knyttet hånd og med hundelinen omviklet hånden.

De to betjente blev afhørt om hændelserne i patruljevognen og på politistationen i Sønderborg, og kunne bekræfte volden mod den ene betjents ryg og de verbale trusler samt skaderne på skinnebenet. Under dokumentationen blev den optagne lydsekvens afspillet, og den gav et godt indblik i hvad betjentene måtte lægge ører til under køreturen.

Der blev fremlagt en erklæring fra kriminalforsorgen, som anbefalede en mentalundersøgelse hvis der skulle gives en straf.  Og derfor bad forsvarer om at der i denne forhandling kun skulle behandles skyldspørgsmålet og strafudmåling ville komme senere, anklageren fra Syd og Sønderjyllandspoliti var enig. Domsmandsretten trak sig  og gav herefter grønt lys for at det kun var skyldsspørgsmålet som skulle dømmes.
Den tiltalte havde tidligere voldsdomme.
Anklageren krævede den anklagede dømt skyldig i alle anklagepunkter. Og plæderede for at det var bevist at der var slået med knyttet og hundeline omviklet hånd, og at de verbale trusler var blevet fremsat over for politibetjentene  samt volden var blevet udført imod betjentene.

Forsvarer for den tiltalte  var ikke enig i dette , da han mente der var  tvivl om truslerne og det var ikke entydig bevist at der var slået med knyttet og hundeline omviklet hånd.

Den tre mand store domsmandsret trak sig tilbage og kom 10 minutter senere ud og dømte den tiltalte skyldig i alle tiltaleforhold efter anklagen. Med strafansættelse når  der er indhentet en mentalerklæring. 

Den tiltalte som var kommet til retten ledsaget af to fængselsbetjente, blev efter kendelsen løsladt.

.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar