tirsdag den 20. februar 2018

Generalforsamlingen i Gråsten Forum, på Marina Fiskenæs, tirsdag aften løb af stablen uden den store dramatik.




formand Peter Norman aflagde beretning

GRÅSTEN: Formanden for Gråsten Forum, Peter Norman, gav generalforsamling  beretning for foreningens virke  for et 18 mdr. periode.  Der var gået 16 måneder siden den seneste generalforsamling blev   afholdt på  Det gamle Rådhus  i  oktober 2016. Hvor vedtægterne blev ændret så foreningen både aktivitets og  regnskabsmæssigt fremadrettet følger kalenderåret. 

Formanden Peter Norman kom i sin beretning ind på foreningens  fyrtårne, Slotsgartneriet som er sat på skinner og ikke pt. Ikke  kræver helt så meget aktivitet fra foreningens side.
Om  Ahlmannsparkens ombygning - den 1. etape,  sagde formanden, at det forventes at den vil gå i gang  til sommer 2018 og vil  være afsluttet sommer 2019. Men der er og har været træge  forhandlinger om bl.a. Lokalarkivet i kælderen, som både trænger til lys og luft, og det kan arkivet  ikke opnå, med en fortsat placering i kælderen. Kom det frem via spørgsmål fra involverede i  salen. En ønskeplacering er DSB stationsbygningen på Kongevej men her er det træge apparat i DSB bremseklodsen. 
Foreningen har været aktiv omkring et grønt område med bænke og bord samt legeredskaber,  ved havnen, og en folder om Gråsten området til turister og mulige tilflyttere. Som også ligger ude i virksomhederne. 
En APP til smartphone som fortæller om forskellige seværdigheder, har foreningen også fået lavet og der er indtil nu brugt  godt 189  t.kr på opgaven. Der blev udtrykt stor tilfredshed og forventninger til APP´en ikke mindst hvis den forsat bliver udbygget og fornyet. Bestyrelsen opfordrede de 25 de fremmødte til at give bestyrelsen input/ info historier, som kunne indbygges. i APP´en. Som for publikum er gratis at benytte. Foreningen har ligeledes oprettet en hjemmeside indgangsportal  til Gråsten http://www.graasten.dk/, hvor foreninger kan tilmelde sig med deres tilbud og aktiviteter så tilflyttere eller nuværende borgere  nemt kan finde de forskellige foreninger og deres sportsgrene o.l. eller andre aktiviteter i Gråsten området via  hjemmesiden.
Æblefestivalen i teltet på havnen
Formanden fremhævede også den ponton- platform som spejderne under kyndig vejledning i forbindelse med spejderlejr 2017 havde bygget til Slotssøen.
 Æblefestivalen  i 2017, var den hidtil mest vellykkede ikke mindst publikum besøgs mæssig. Og her er mange opgaver blevet selvkørende via styregruppen som er sat  på opgaven. 
Blomsterfloret ved ulsnæs
Efterfølgende var der spørgsmål om bl.a. fornyelse af de tulipan løg på skrænterne,  som er gået til, og  der blev oplyst at de vil blive erstattet således også  krokus løgene som går til, bl.a. på grund af byggeriet på Ulsnæs vil blive erstattet, så blomster floret står intakt. 
Kasserer Anette Duus Nørgaard aflagde  regnskab for de 18 mdr. der var gået siden sidste regnskabsaflæggelse. Det var hendes sidste regnskabsaflæggelse i en meget længere række i foreningen, da hun ikke stillede op til genvalg ved besættelse af bestyrelsesposterne.
Byportene med de nye skilte
Foreningen har fået godt en million i tilskud fra Sønderborg Kommune heraf skal man dog betale kontorhjælp fra kommunen. Der er samlede indtægter i 18 mdr. perioden på 1,34 million. Og Udgifter på 1,27 million og foreningen kom ud med et overskud på 69 t. kr.  Ser man på de sidste 12 mdr. er tallene indtægter 822 t. kr og udgifter 763 t. kr.  Regnskabet blev enstemmigt godkendt af forsamlingen, som blev  ledet  af redaktør Gunnar Hattesen.   

Der var  tre bestyrelsesmedlemmer på valg her iblandt formanden  og Kaj Nielsen. De to  blev begge genvalgt med akklamation. Som erstatning for Anette Duus Nørgaard foreslog bestyrelsen Lisbeth Gram, hun var ikke tilstede, men havde skriftlig givet tilsagn om at modtage valg til bestyrelsen, og sådan blev det. Der var ligeledes valg af  to suppleanter, der var genvalg til Jens Andresen og nyvalg til Søren Thygesen-Kristensen. Anette Duus Nørgaard blev takket for sin indsat i bestyrelsen og modtog en beskeden gave.  Efterfølgende takkede formanden dirigent og  alle der havde ydet en indsats for foreningen samt Kommunen for godt samarbejdet.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar