onsdag den 4. september 2019

Tavlerne bliver genplaceret et andet sted?


 
Stentavlerne som Erik Lauritzen omtaler

GRÅSTEN: Borgmesteren lovede i sin tale, ved det første spadestik ved ombygningen og udvidelsen af Ahlmannsparken, at stentavlerne, som tidligere har siddet på Haus Steinburg  der blev revet ned i forbindelse med opførelse af Ahlmansparken  i 1979 og sener eopsat på Ahlmannsparkens gavl mod Ahlefeldvej, vil man finde en god løsning så historien bevares..


Borgmester Erik Lauritzen, sagde ved det første spade stik følgende i sin velkomst tale..
Rigtig velkommen  alle sammen , det er rigtig dejlig at så mange, er kommet herhen i dag til Ahlmannsparken.
Det er ikke bare ét spadestik, men tre det tænker jeg -  det er måske en overdrivelse. Men det er faktisk også et projekt,  som vi har ventet rigtig-rigtig længe på at kunne komme i gang med. Og det har også taget lidt længere tid at nå hertil end vi havde regnet med. Så det er faktisk en dejlig dag i dag synes jeg,  da vi er nået hertil.  
Det er jo en modernisering af  et  i forvejen rimeligt godt  anlæg,  men det er et led i at skaffe gode forhold for idrætten og samlingslokaler i hele kommunen. Samtidig er det jo et projekt i at løfte Gråsten. 


Vi har moderniseret Ulsnæs-Centret, vi har lavet Sundhedshus, vi har skaffet gode parkeringsforhold ( Ved slottet red) i midtbyen og vi går snart i gang i Den Kongelige Køkkenhave, så det er også en del af en plan for Gråsten.
Gavlen ud imod Ahlefeldvej vil give en synlig placering. Pr foto

Som sagt æ-proces har været lang, vi er helt tilbage  i 2015,  hvor byrådet faktisk besluttede  at nu ville vi i gang med et projekt vi bevilligede de fleste penge . Så voksede projektet og sammen med lokale særligt sammen med Gråsten Forum udvikledes det her projekt. Det går som det plejer, man har også større ønsker end det måske i sidste ende kan blive til. Det var også tanken at der skulle bygges en ekstra hal, det rakte pengene ikke til, -- i den her omgang i hvert fald. Men sådan er projektet passet til undervejs. Jeg er stolt -  jeg er glad over at vi har kunne har kunnet bevillige 21 millioner kroner til Ahlmannsparken udbygning og modernisering.


Som sagt så har der været mange involveret i at få lavet den rigtige løsning og sådan skal det være, vi skal lave det sammen, det er ikke kun byrådspolitikkere der skal bestemme det, vi skal arbejde sammen om de projekter vi skal lave. Så er der alligevel ikke alt man kan blive helt enige om, blandt andet det at fjerne nogle gamle flotte træer, det kan man selvfølgelig beklage, men sådan er det, man kan ikke få det hele, så det  kan vi godt være kede af, men jeg er sikker på projektet, det vil fremstå rigtig-rigtig flot. Det kommer   til  at glæde os over det, jeg kan også sige der har også været lidt bekymring om de flotte gamle tavler som hænger her uden på Ahlmannsparken,  her lige nu, men vi finder en rigtig god løsning så historien om dem der var her før os  den også vil blive fortalt -  også i fremtiden, det kan jeg love jer.



Min  JV artikel da tavlerne kom frem i lyset i 2011:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar