onsdag den 25. september 2019

Klima demagogi


 "Er det rendyrket demagogi, populisme af værst skuffe, som ellers denne voksen-fløj ofte ynder at beskylde den højre side i  det politiske spekter for?"


Hvordan kan et helt medie landskab, falde i svime over en 16-årig svensker? Man er endog i pressen, faldet så meget i svime, at man ikke engang stiller spørgsmål ved det der siges, eller det der forlanges. Uha nej - det er Greta, her stiller man ikke spørgsmål! 

Men er hun blot blevet et nyttigt idiot for en voksen-gruppe, som ellers ikke har kunnet finde ørenlyd for deres ekstreme klima forlangender, og hvis overdrevne krav ingen gang har i det politiske voksen landskab? Er det rendyrket demagogi, populisme af værst skuffe, som ellers denne voksen-fløj ofte ynder at beskylde den højre side i  det politiske spekter for? 

Man har med mediernes hjælp fået mobiliseret unge mennesker, på uddannelsesinstitutionerne – lige fra børnehaveklasse niveau og op efter, med demagogiske udtalelser og systematisk fredag pjæk. 

Men hvor længe vil de fornuftige se på det? Gudskelov, så har al demagogi en udløbsdato, og efter ekstremiteten i FN bygningen i New York, vil jeg gætte på, den må være ret tæt på sidste salgsdato. 

For nogle år siden var der en trafik forsker, som udtalte, at den menneskelige hjerne - dømmekraften ikke er færdigudviklet før i midt tyverne,  så jeg har da et håb, om ikke før,  så siden vil fornuften overtage klimadebatten,  så den ikke skal styres af  måske af måske  indoktrinerede umodne barn og  børn. Lad den sunde fornuft råde, og lad børn være børn.

Hans Peter Toft

Ingen kommentarer:

Send en kommentar