fredag den 20. september 2019

Jydske Vestkysten afviste læserbrev- og skribenten klagede til Pressenævnet




 
PRESSENÆVNET: Hvis den islamiske læge fra Odense Universitetshospital, Mustapha Itani som omtalt bringer islamisk religion ind i sit virke som læge, gør han jo syge, sårbare hjælpeløse således skrev læserbrev skribenten.


Læserbrevet var afvist af Jydske Vestkysten med flg. Begrundelse: Der er ikke nogen vinkel for Syd og Sønderjylland.


Lægen er ansat under region Sydjylland ved Odense Universitetshospital  (red).  

Klageren mente det var udtryk for bortcensurering.



Jydske Vestkysten var i deres gode ret, ifølge Pressenævnet, til at afvise et læserbrev fra et regionsmedlem, som kritiserede den islamiske læge fra Odense Universitetshospital, Mustapha Itani, der havde fået optaget nogle videoer  hvor han var iført hvid lægekittel  gav gode  råd imod vrede under ramadanen henvendt til muslimer. Læserbrev klagen er blevet afvist af pressenævnet  med følgende begrundelse: 

Det er Pressenævnets opfattelse, at der gælder et almindeligt princip om, at redaktøren som udgangspunkt er berettiget til at redigerer mediet og beslutte, hvad man vil bringe i avisen.
Det bemærkes dog generelt, at en avis ( redaktøren) på baggrund af sin egen eller sine medarbejderes adfærd kan have forpligtet sig til at bringe en given omtale.
Pressenævnet finder ikke grundlag  for at fastslå, at Jydske vestkysten har forpligtet sig til at bringe klagerens læserbrev.
Klagen afvises herefter som åbenbart grundløs. If. Medieansvarsloven paragraf 43, stk.2, nr. 1.

Her under kan du læse uddrag af læserbrevet som er gengivet i kendelsen og  se om du enig med Pressenævnet?


 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar