søndag den 1. september 2019

Bidrager Danmark nu med det vi kan?


PV foto

POLITIK: Det bekvemmeste er jo, at affærdige præsident Donald Trump som dum, klodset og utilregnelig. 

Men man kunne også bruge det, som lige er sket, omkring Grønland, til at se indad.  Bidrager Danmark nu med det vi kan og burde i NATO sammenhæng? 

Og har vi med det vedtagne forsvarsbudget i DK overhovedet mulighed for at forsvare Grønland, uden at vi kommer til at trække uforholdsmæssigt meget på vor NATO allieret og partner USA? 

Det var måske det, som Trump gjorde opmærksom på og samtidig tilbød at hjælpe Danmark ud af dilemmaet, da han signalerede at ville købe Grønland, når vi nu ikke selv kunne se den reelle værdi i Grønland og ikke vil bruge de nødvendige økonomiske resurser på at forsvare øen.  

 I stedet, er vi nu død fornærmede, over han aflyser besøget. Og agerer ud fra Danmark er verdens absolutte navle. Men den lå for en kort tid højt mod nord og alle er pludselig meget enige om, vi skal stå sammen. 

Så det har Donald Trump´s udmelding  bevirket: Sammenholdet i rigsfællesskabet er styrket, men har vi nu også noget at ha´ det i, når vi ikke vil ofre hvad det koster, ud over møder og flotte hensigtserklæringer?

Hans Peter Toft

Ingen kommentarer:

Send en kommentar