mandag den 28. januar 2019

Det giver åbenbart "gevinst", at klage når man har nok juridisk kapacitet i baghånden.



Erik Lauritzen foto SDB Komm

Så har borgmesteren igen klaget til pressenævnet- denne gang, var det over en afgørelse  i forbindelse med Gråsten Avis om en overskrift.
Nu udtaler pressenævnet kritik af overskriften, som de tidligere  mente ikke var kritisabelt. Men de pålægger ikke Gråsten Avis at offentliggøre kritikken, hvilket er meget udsædvanligt. Så måske  er det lykkedes  borgmesterens advokater på Rådhuset  at kyse  pressenævnet?

Pressemeddelelsen fra Pressenævnet:
Gråsten Avis får kritik for overskrift i genoptaget klagesag
28-01-2019
Gråsten Avis bragte i juni 2018 omtale af en politikers engagement i forbindelse med tilblivelsen af et regulativ. Politikeren klagede blandt andet over, at overskriften er misvisende og mangler dækning samt over manglende forelæggelse. Pressenævnet fandt ikke anledning til at udtale kritik af Gråsten Avis. Politikeren anmodede nævnet om genoptagelse grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Eftersom det ikke kunne udelukkes, at den ukorrekte gengivelse af artiklernes rækkefølge kan have været af betydning for sagens afgørelse, genoptog nævnet behandlingen af klagen. Nævnet fandt under den fornyede behandling af klagen, at overskriftens formulering er misvisende og krænkende for politikeren, og udtalte på den baggrund kritik af Gråsten Avis blandt andet for manglende forelæggelse. Henset til, at politikeren i en efterfølgende artikel fik lejlighed til at udtale sig i Gråsten Avis, fandt nævnet dog ikke anledning til at pålægge Gråsten Avis offentliggørelse af nævnets kritik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar