lørdag den 19. januar 2019

Det er P+P arkitekterne, Thisted og Århus, som skal tegne bygningerne og total rådgiv omkring den Kongelige Køkkenhave.








GRÅSTEN: Det er nu blevet offentliggjort hvem der  der skal give totalrådgivning  ved gennemførelsen af  projektet Den kongelige Køkkenhave i Gråsten.
Og  Slots- og Kulturstyrelsens enhedschef i Center for Slotte og Haver, Niels Mellergaard, siger  i den anledning:
"Det er en dejlig nyhed her i begyndelsen af det nye år, at vi har fundet det helt rigtige arkitektfirma til opgaven med Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot. Det er på ingen måde en simpel opgave, for der skal både indrettes et velkomstcenter med vinterhave, og der skal bygges et paradehus til de mere kuldefølsomme planter. Derudover skal der bygges nye mandskabsfaciliteter til havens gartnere og de nye bonus-medarbejdere fra kommunes socialpsykiatriske tilbud Væksthuset. Vi glæder os til samarbejdet med P+P arkitekter."
Og direktør Erik Rønde Andersen, P+P arkitekter, udtaler:
"Det er ikke hver dag, vi tegner bygninger til en kongelig have, så det glæder vi os til. Vi ser frem til et godt samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen, Sønderborg Kommune og ikke mindst brugerne hos slotsgartnerstaben og Væksthuset."

Arbejdet med at tegne bygningerne er allerede i gangs og det forventes, at der kan gennemføres 1. spadestik i løbet af sommeren 2019, hvorefter Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot kan indvies i sommeren 2020.

Projektet  er finansieret af midler fra Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen og med donationer fra Bitten og Mads Clausens Fond med 7,7 millioner kr. , Louis Hansens Fond med 5 millioner kr, Fabrikant Mads Clausens Fond med 900.000 kr, BHJ Fonden 900.000 kr., Sydbank Fonden 250.000 kr. og Michael Jebsen Fonden  med 100.000 kr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar