torsdag den 6. september 2018

Ekstraordinær generalforsamling med startbesvær endte med et solidt JA til fusion!.



GRÅSTEN:  Den ekstraordinære generalforsamling, som blev afholdt i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A,   torsdag aften klokken 17:00,    Marina Fiskenæs i restauranten,  med det formål, fra bestyrelsen side, at få et to tredjedeles  ja  fra forsamlingen, til sammenlægningen, fusionen  med Sønderborg Fjernvarme A.m.b.A. Løb ind i lidt startbesvær
Gråsten Fjernvarmes central ved Sønderborg Landevej.
inden det kom til underpunkterne  i den dagsorden, som var publiceret på indkaldelsen, kom der allerede reaktioner fra salen, under formandens velkomst, hvor flere gerne  ville have belyst, hvorfor "man" ( ifølge artikel i Jydske Vestkysten)  har nægtet  pressen adgang til generalforsamlingen? Formanden Morten Sommer sagde at det havde man ifølge vedtægterne. Hvor efter bl.a. en tidligere formand for Gråsten Fjernvarme  bad om ordet og sagde, at det aldrig havde været kutyme  i Gråsten Fjernvarme at formene pressen adgang. Men formanden holdt stædigt på sit også efter argumenterne blev lidt tynde.
Han foreslog Hans Henrik som dirigent han  blev  valgt og præsenterede sig selv som Hans Henrik Wurlitzer fra Advokatanpartsselskabet Kjems.

Så var der tilløb til de næste opstartsproblemer, for under dirigentens konstatering af ,at generalforsamlingen var lovlig indvarslet, kom der protester fra salen, gående ud på at møde tidspunktet  17:00 for generalforsamlingen  var atypisk, og var med til at hindre  andelshavere  i at kunne møde op. Hvilket måske også kunne ses ud af det spæde fremmøde med godt 34 andelshavere samt deltagere fra bestyrelsen og andelsboligforeningerne og rådgivere til en så vigtig beslutning.

Dirigenten holdt et kort møde med formand Morten Sommer og erklærede  herefter at  generalforsamlingen , på trods af mødetidspunktet, var  lovlig. Der er ca. 1700 varmeaftagere så 34 deltagere + deltagere fra bestyrelsen og de to andelsboligforninger giver ikke en høj fremmødeprocent. ( red.: Jeg har tilladt mig at undersøge via nettet, om der overhovedet er nogen Fjernvarme Andelsselskaber som  begynder en generalforsamling klokken 17:00, jeg fandt ingen)

Dirigenten Hans Henrik Wurlitzer  tog  også spørgsmålet omkring pressens manglende adgang  op, og sagde  da der ikke var nogen som var tilstede som ikke andelshavere fra pressen og  som ikke havde adgang derfor anså  han spørgsmålet for urelevant.

Efter alle disse ” genvordigheder” (selvskabte) problemer, kom formand Morten Sommer i gang  med sin forberedte tale til forsamlingen  om nødvendigheden af en sammenlægning med Sønderborg for at undgå en kraftig stigning i fjernvarmeprisen til forbrugerne. Han blev afløst af  den endnu direktør i Gråsten Fjernvarme Peter Mikael Kjer Stærdahl, som bl. a fremlage et kurvediagram, som viste at fjernvarmeaftagerne i Gråsten i 2019  rigtig kommer til lommerne, da  der bliver ekstraordinært opkrævet 6,2 millioner  i 2019. Det betyder at et alm. parcelhus skal bløde med  godt 3000 kroner ekstra. Beløbet bliver opkrævet ved en afgift på 156 kr per forbrugt MWh. En andelshaver undrede sig over, at denne  opkrævning ikke var med i oplægget som blev publiceret  i 2017. Dette blev forklaret med at Sønderborg Fjernvarme A.m.b.A siden   have haft stort overskud - overdækning? Det handlede bl.a om noget afgift som var blevet tilbagebetalt. Forklaringen undrede flere.

Her efter kom  en kvindelig sagfører fra København på banen, (hun var i øvrigt den eneste, som have styr på mikrofonen så den ikke kom med underlige prutlyde), hun skulle forklare omkring de nye samlede vedtægter for  fællesselskabet, og hvorefter ingen kan stemme med mere end 2 stemmer ved generalforsamlingen,  dette affødte ingen spørgsmål, og forsamlingen kunne skride til afstemning. 

Resultatet blev, ved den skriftlige afstemning,  at ud af den 115  registrerede stemmer  (34 personer)  som var tilstede, stemte 104 stemmer  med JA og 8 stemte NEJ og 2 undlod at stemme og en var gået hjem inden afstemningen kom i gang. Formanden fik så  igen ordet  og takkede andelshaverne  for deltagelse i generalforsamlingen….

Da der ikke var 50 procent af andelshaverne til stede, skal der afholdes endnu en generalforsamling for at træffe den endelige beslutning om nedlæggelse af Gråsten Fjernvarme A.m.b.A. Bestyrelsen vil afholde den den 27.9. 2018 men ved ikke endnu om den skal være klokken 17:00 eller 19:00- man kan jo spørge hvor svært kan det være :-) men bestyrelsen er gået i tænkeboks.... 

Sublement: 
Formanden Morten Sommer har sagt til Jydske Vestkysten der deltog 70 mand, så har man nok også talt både bartender og pressefotograf  samt de ansatte fra fjernvarmen med. De to andelsboligforeninger har henholdsvis 56 og 17 stemmer, så her der  alene på 2 personer 73 af de afgivne 115stemmer så er der 42 tilbage, hvor flere af dem kunne stemme med 2 stemmer, så 70 er nok lidt "pral"  :-) Eller formanden  måske e  har talt dobbelt...

Tilføjelse omkring Sønderborg Fjernvarme A.m.b.A:
 
Sønderborg Fjernvarme A.m.b.A,  oplyser på deres hjemmeside,  at der torsdag den 6. september kl. 19.30 blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling, omkring  forslaget  til sammenlægning af Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme Og der efter en god debat kom forslaget til afstemning med  resultatet blev 145 stemmer for og 22 stemmer imod. Så forslaget fik  således det nødvendige flertal på 2/3 af de afgivne stemmer, men da der var mødt under halvdelen af de stemmeberettigede, kommer forslaget til afstemning på endnu en generalforsamling som  afholdes, også den 27. september som i Gråsten men mødestedet i Sønderborg er på Business College Syd.



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar