fredag den 7. september 2018

Der løber drikkevand ind i Gråsten Fjernvarmes ledningsnet





Sønderborg Forsyning  opfordrer  alle fjernvarmekunder i Gråsten til at tjekke deres vandmåler.
Og hvis din vandmålers display blinker ‘LEAK’ (som vis på billedet ) –
kan det være dig, som  leder vand over i fjernvarmenettet og du bør hurtigst muligt kontakte Gråsten Fjernvarme på tlf.: 7465 1229, bill: Sønderborg Forsyning A/S.




GRÅSTEN: Gråsten Fjernvarme har det problem, i deres forsyningsområde der løber drikkevand ind i deres fjervarme- vandsystem. 
Direktøren i Gråsten Varme A/S,  Peter Mikael Kjer Stærdahl  har oplyst til mig, at man formoder det kommer via gamle varmtvandsbeholdere, som er utætte. Det vil sige der løber vand fra varmtvandsbeholderens ”drikkevands del” og over i vandet,  som opvarmer vandet i beholderen. 

At vandet ikke løber den anden vej, skyldes at trykket i drikkevandet er højere end i fjernvarmens forsynings net. Man har ikke lokaliseret hvor i Gråsten drikkevandet løber til,  og  har derfor anmodet  Sønderborg Forsyning om at bede  deres kunder i Gråsten området tjekke deres  drikkevandsmåler, hvorpå der er en indikator for vand læk, ”leak”.  

 Det kan komme forbrugeren, som har utætheden, til at koste dyrt, da man kommer til at betale drikkevands m3 afgift til  Sønderborg Forsyning. Drikkevandet bliver ikke målt af fjernvarmemåleren, da måleren ikke, som for år tilbage  sad på afløbet,  men nu er det på tilløbet fra fjernvarmen.  


Tilløbet af drikkevand har også konsekvenser for tilberedning på fjernvarmeværket af det vand som løber i fjernvarmenettet. Da dette er tilsat visse kemikalier for at hindre korrosion og iltning.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar