søndag den 1. januar 2017

Nytårs klap(pen) i kirken og hæfteklammer skabte sikkerhed for rækkefølgen.





GRÅSTEN: Nytårsgudstjeneste i Gråsten Slotskirke, hvor et musik- stykke fra  Wolfgang  Amadeus Mozart`s tryllefløjte , i afslutning  affødte   kraftig klapsalve fra menigheden. 

Sognepræst Hanne Christensen have  under prædiken, forsøgt at forklare menigheden,at hver eneste dag  er  mindeværdig en særlig dag og  ikke kun de dage hvor der bliver taget billeder. Da der ikke må tages billeder i Slotskirken under gudstjenesten, kan det jo være at menigheden havde taget opfordringen alvorligt. Og gjorde  gudstjeneste afslutningen også  til noget ganske særligt.  Nytårs gudstjenesten i Slotskirken fandt sted 31. klokken 11:00, så menigheden havde rigtig god tid til at sunde sig efter prædiken og klap  til Dronningens nytårstale på TV klokken 18. Hvor de igen blev  vidne til Dronningens evige kamp med papir manuskriptet, som dog i år, i modsætning til sidste  år var blevet hæftet sammen med en solid klamme,  så hun ikke fik problemer med papirernes rækkefølge, denne gang.

 Det var en mindeværdig nytårstale, hvor dronningen forlangte engagement,  ligesom i hendes nye bog, fra tilvandrernes side  for at blive fortrolige med det danske sprog og de danske skikke. Og dronningen opfordrede danskerne til at kære sig mere om deres medborgere. Dronningen fik nævnt Århus 2017 som kulturhovedstad, og opfordrede  hele befolkningen til at tage del i de mange  arrangementer i den anledning i Århus. Mon ikke Kleinschmidt tidligere Radikalt Folketingsmedlem  og medlem  for SLP af  Byrådet i Sønderborg, og  var ophavsmand til Sønderborgs ansøgning om at blive Kulturhovedstad , skal et smut til Århus og se hvordan byen, som Dronningen fremhævede kraftig i sin tale , udmønter sejren over Sønderborg .


Dronningen nævnte ikke familiens sommerophold på Graasten Slot, eller de nye køkkenhave projekt. Det kunne ellers have været en god reklame for projektet,  vores by  og det sønderjyske område, hvor familien tidligere havde ubetinget stor opbakning og støtte.
Gud bevare Danmark  2017 med  år to med Prins  Henrik som halvt arbejdende pensionist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar